Vi är Kodamera

Vårt lag består av passionerade strateger, innehållsproducenter, utvecklare och designers. Tillsammans förverkligar vi visioner.

Adam Evertsson

Support & Förvaltning

Ola Lundén

Webbutvecklare

Edward Peters

Edward Peters

Support & Förvaltning

  • edward [at] kodamera [dot] se

Erik Pavletic

Webbdesigner

  • erik [at] kodamera [dot] se
Andreas Volmberg

Andreas Volmberg

Projektledare & strateg

Henrik Hedman

Webbutvecklare

  • henrik [at] kodamera [dot] se

André Aznar

Teamleader & Art Director

Emil Johnsson

Webbutvecklare

  • emil [at] kodamera [dot] se

Mikael Svensson

Projektledare & strateg

John Svensson

Webbutvecklare

  • john [at] kodamera [dot] se

Jonas Sahlin

Kundansvarig projektledare/Partner

Andreas Rejvik

Kundansvarig projektledare/Partner

Ett decennium av erfarenheter

Sedan 2003 har Kodamera levererat nytta och effekt genom webbplatser och andra digitala lösningar åt både små och stora kunder. Genom att kontinuerligt utvecklas och växa ihop med den digitala utvecklingen har vi tagit stora steg framåt.

Det började i ett skyddsrum i Västra Frölunda utanför Göteborg samma år som flera stora internetbaserade tjänster startade, exempelvis Skype, LinkedIn och MySpace. Verksamheten var från början inriktad mot att hjälpa kunder med olika typer av IT-system. Webb var det självklara valet när verksamheten växte, hela tiden med nyttan för kunden i fokus.

För att skapa frihet och trygghet för kunden har produkter med öppen källkod alltid varit det självklara valet. Efter att först ha jobbat med Joomla! togs steget över till Drupal som grundsystem 2007 – samma år som iPhone och Google Street View ser dagens ljus.

Kodamera har fortsatt växa i snabb takt, till viss del ihop med tekniken och Drupal, men också inom områden som rör användarupplevelse och tillgänglighet. Vi är idag en trygg och stabil partner som med ledstjärnorna effektstyrning, öppen källkod och ett agilt arbetssätt tar oss an analys, strategi, innehåll, design, utveckling och förvaltning av webben med sann glädje och stort engagemang.

Vi jobbar som allra bäst när vi får skapa värde tillsammans med organisationer som lägger stor vikt vid sina digitala produkter och tjänster. Våra kunder står med fötterna på jorden, tror på nära och långsiktiga relationer och har fokus på att generera effekt till organisationen genom att skapa nytta för användarna/besökarna.

2003
Kodamera föds i Västra Frölunda.
2004
Flytt till nya lokaler på Hängpilsgatan 5, Tranered.
2005
Växer till en webbyrå som bygger webbplatser baserat på Joomla.
2006
Utvecklar Universeums webbplats på Joomla och flyttar in till Stigbergsliden i Göteborg.
2007
Rullar ner för backen och hamnar i nya lokaler på Järntorgsgatan 12-14. Bygger första webbplatsen med Drupal som grund åt Sveriges Förenade Studentkårer.
2008
Växer till tio medarbetare och lanserar utbildningar i Drupal. Släpper gotland.net på Drupal.
2009
Utbildar i Drupal på KY-Akademin. Lanserar ny webbplats för Lindholmen Science Park.
2010
Flyttar ett par kvarter väster ut till större lokaler på Första Långgatan 22. Lanserar nya webbplatser för IHM Business School och Volvo CE News.
2011
Blir nominerad som tillväxtföretag i regionen. Börjar använda sig av analysmetoden Effektkartläggning. Lanserar ny webbplats för Uppsala Studentkår.
2012
Är med och ordnar det första Drupalcampet i Göteborg. Lanserar nya webbplatser för magasinen Offside och Filter samt Lundaekonomernas studentkår.
2013
Jubileumsfirar tio år. Byter lokaler och grafisk profil samt lanserar en ny egen webbplats. Allt på en gång.
2014
Lokalnytt, Alingsås kulturhus och Auson är några av de produktioner som går live under året.
2015
Vi rivstartar året med responsiva webbplatser åt Porsche Club Sverige och Swerust. Vi sponsrar WebCoast och podden Drupalsnack. Business Region Göteborg, AstraZeneca, Svenska Lottakåren, Holistic och BraveZone är nya kunder som väljer oss som samarbetspartner.
2016
2016 börjar med lanseringar av en intern webbplats för Volvo, de publika webbplatserna BraveZone och MIPIM, den senare byggd på nya Drupal 8. Vi blir fler på kontoret och söker fler kollegor.

Nu har du förhoppningsvis lärt känna oss.

Hör av dig så får vi chans att lära känna dig.