Elitfotbollens utmaningar och möjligheter i digitala medier

Åsa Friberg är ansvarig för nya medier och information på Föreningen Svensk Elitfotboll, som är en intresseförening för Sveriges elitfotbollsklubbar. Åsa berättar vilka deras utmaningar, och framförallt möjligheter, är i digitala medier. 

2011 tog klubbarna i Allsvenskan och Superettan ett beslut att Svensk Elitfotboll skulle driva en framtidssatsning för att utveckla ligorna, kallad NBL17, Nordens Bästa liga 2017. Att satsa digitalt är en viktig del i satsningen för att lyfta ligorna och stärka dess varumärke – men det är hård konkurrens och ett hårt klimat i den digitala världen.
 
Åsa berättar om Svensk Elitfotbolls resa från början tills där de är idag och vilka deras utmaningar, och framförallt möjligheter, är i de digitala medierna. Hon pratar också om sina erfarenheter kring Facebook och ger tips och råd för att få engagerade följare, hur man kan jobba med sociala medier kommersiellt och mycket annat.

Se på YouTube

Detta frukostseminarium har varit. Se det i efterhand här eller på YouTube.

 

När

Onsdag 3 december 2014

Vi bjuder på frukost från 07.30 fram till 08.00 då seminariet startar. Efter seminariet finns tid för diskussion och samtal fram till 09.00. För dig som vill stanna längre är du välkommen.

Var

Hos Kodamera 

på Första Långgatan 16 i Göteborg.

 

Kodameras serie av frukostseminarier lyfter fram aktörer inom ideella verksamheter och syftar till att bjuda på kompetens och väcka nya idéer.

Frukostseminarierna är en av flera aktiviteter i vår satsning med föreningar och förbund.