Integrationer

Även om webbpubliceringssystem går att anpassa för att hantera all information du kan tänkas vilja ha och använda så finns det fördelar att använda tredjepartstjänster ibland.

Kan gräset vara grönare på andra sidan?

Drupal och WordPress är otroligt mångsidiga system och de används både som webbpubliceringssystem och kundhanteringssystem för rumsbokning och e-handelslösningar. Ibland är dock gräset grönare på andra sidan och det finns fördelar med att integrera sitt webbpubliceringssystem med färdiga, specialiserade tredjepartsstjänster i stället för att bygga upp det i sitt egna system.

I Drupal kan man t.ex. använda sig av modulen SimpleNews för att såväl automatiskt som manuellt skicka ut stora mängder nyhetsbrev, men där har t.ex. MailChimp seglat upp som ett otroligt kompetent system de senaste åren. Utifrån situationen och den specifika kundens önskemål kan det då vara bättre att integrera MailChimp i Drupal eller WordPress i stället. 

Integrationer är något vi kan

På Kodamera har vi integrerat system sedan vi startade företaget 2003, om det så gäller nyhetsbrev, kopplingar till kundrelationsverktyg eller övervakningstjänster. Oavsett vad du som kund har för behov så kan vi hjälpa dig och komma med rekommendationer om man bör integrera med ett externt system eller bygga något själv.

De vanligaste integrationerna är mot de sociala kanalerna Twitter, Facebook, Google+, Linkedin men även YouTube, Bambuser och Instagram. Genom åren har vi också kopplat ihop våra webblösningar med MailChimp, Mandrill, Eventbrite, Mina aktiviteter, LinkedIn, CiviCRM, Google analytics, Piwik, New relic, Redhen, Google Maps, Hitta.se, GIS (Arcview), Paypal, Payex, Klarna och Google Checkout.

Har du ett behov av att strömlinjeforma ditt arbete eller önskar integrera ditt favoritverktyg på din webbplats? Tveka då inte att höra av dig till oss så kan vi se hur vi kan lösa dina önskemål.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?