Vi är Kodamera.

Minst lika viktigt som det är att ta hand om våra kunder och deras användare är det att vi tar hand om oss själva. Genom att vårda vår kreativa miljö och ständigt stimulera vår egen utveckling gör vi bättre produkter. Och det vinner ju alla på.

Mikael Svensson

Projektledare & strateg

Daniel Vaziri

Daniel Vaziri

Projektledare & UX-design

 • daniel [at] kodamera.se

Benjamin Fransson

Utvecklare

 • benjamin [at] kodamera.se

Sandra Lindström

Utvecklare

 • sandra [at] kodamera.se

Vigfus Valgeirsson

Digital Designer / Webbdesigner

 • vigfus [at] kodamera.se

André Aznar

Teamleader & Art Director

John Svensson

Webbutvecklare

 • john [at] kodamera.se

Hans Wadsten

Webbutvecklare

 • hans [at] kodamera.se
Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig projektledare/Partner

Emil Johnsson

Emil Johnsson

Webbutvecklare

 • emil [at] kodamera.se
Christofer Jungberg

Christofer Jungberg

Webbutvecklare

 • christofer [at] kodamera.se

Andreas Rejvik

Kundansvarig projektledare/Partner

Kevin Nortier

Kevin Nortier

Webbutvecklare

 • kevin [at] kodamera.se
Ola Lundén

Ola Lundén

Webbutvecklare

Love Lyckaro

Love Lyckaro

Utvecklare

 • love [at] kodamera.se

Thomas van der Ven

Utvecklare

 • thomas [at] kodamera.se
Adam Evertsson

Adam Evertsson

Kundansvarig projektledare

Linnea Johansson

Webbdesigner

 • linnea [at] kodamera.se

Patric Johansson

Webbutvecklare

 • patric [at] kodamera.se
Henrik Larsson

Henrik Larsson

Frontend-utvecklare

Ett decennium av erfarenheter

Sedan 2003 har Kodamera levererat nytta och effekt genom webbplatser och andra digitala lösningar åt både små och stora kunder. Genom att kontinuerligt utvecklas och växa ihop med den digitala utvecklingen har vi tagit stora steg framåt.

Det började i ett skyddsrum i Västra Frölunda utanför Göteborg samma år som flera stora internetbaserade tjänster startade, exempelvis Skype, LinkedIn och MySpace. Verksamheten var från början inriktad mot att hjälpa kunder med olika typer av IT-system. Webb var det självklara valet när verksamheten växte, hela tiden med nyttan för kunden i fokus.

För att skapa frihet och trygghet för kunden har produkter med öppen källkod alltid varit det självklara valet. Efter att först ha jobbat med Joomla! togs steget över till Drupal som grundsystem 2007 – samma år som iPhone och Google Street View ser dagens ljus.

Kodamera har fortsatt växa i snabb takt, till viss del ihop med tekniken och Drupal, men också inom områden som rör användarupplevelse och tillgänglighet. Vi är idag en trygg och stabil partner som med ledstjärnorna effektstyrning, öppen källkod och ett agilt arbetssätt tar oss an analys, strategi, innehåll, design, utveckling och förvaltning av webben med sann glädje och stort engagemang.

Vi jobbar som allra bäst när vi får skapa värde tillsammans med organisationer som lägger stor vikt vid sina digitala produkter och tjänster. Våra kunder står med fötterna på jorden, tror på nära och långsiktiga relationer och har fokus på att generera effekt till organisationen genom att skapa nytta för användarna/besökarna.

2003
Kodamera föds i Västra Frölunda.
2004
Flytt till nya lokaler på Hängpilsgatan 5, Tranered.
2005
Växer till en webbyrå som bygger webbplatser baserat på Joomla.
2006
Utvecklar Universeums webbplats på Joomla och flyttar in till Stigbergsliden i Göteborg.
2007
Rullar ner för backen och hamnar i nya lokaler på Järntorgsgatan 12-14. Bygger första webbplatsen med Drupal som grund åt Sveriges Förenade Studentkårer.
2008
Växer till tio medarbetare och lanserar utbildningar i Drupal. Släpper gotland.net på Drupal.
2009
Utbildar i Drupal på KY-Akademin. Lanserar ny webbplats för Lindholmen Science Park.
2010
Flyttar ett par kvarter väster ut till större lokaler på Första Långgatan 22. Lanserar nya webbplatser för IHM Business School och Volvo CE News.
2011
Blir nominerad som tillväxtföretag i regionen. Börjar använda sig av analysmetoden Effektkartläggning. Lanserar ny webbplats för Uppsala Studentkår.
2012
Är med och ordnar det första Drupalcampet i Göteborg. Lanserar nya webbplatser för magasinen Offside och Filter samt Lundaekonomernas studentkår.
2013
Jubileumsfirar tio år. Byter lokaler och grafisk profil samt lanserar en ny egen webbplats. Allt på en gång.
2014
Lokalnytt, Alingsås kulturhus och Auson är några av de produktioner som går live under året.
2015
Vi rivstartar året med responsiva webbplatser åt Porsche Club Sverige och Swerust. Vi sponsrar WebCoast och podden Drupalsnack. Business Region Göteborg, AstraZeneca, Svenska Lottakåren, Holistic och BraveZone är nya kunder som väljer oss som samarbetspartner.
2016
2016 börjar med lanseringar av en intern webbplats för Volvo, de publika webbplatserna Saltet på Ringön, BraveZone, MIPIM, Move to Gothenburg, Tillväxtresan och Finanskompetenscentrum, de sista fyra byggda på nya Drupal 8. Vi anställer tre nya kollegor och planerar för fler nyanställningar.
2017
2017 får en rivstart med implementation av ny design på acte.net, lansering av Sahlgrenska Science Parks nya webb och Johanneberg Science Park samt flera förfrågningar från nya, intressanta kunder. Vi påbörjar vidareutveckling för våra kunder Holistic, IHM Business School, Ebeco och Lindholmen Science Park. Vi välkomnar de nya kunderna Seelution, Svenska Sjöräddningssällskapet och Göteborg Universitet. Vi håller utbildningar i Drupal och söker mer personer som kan tänka sig att jobba hos oss.
2018
Vi inleder 2018 med att bli nominerade till Årets byrå, en tävling där det är kundernas omdömen som ligger till grund för nomineringarna, vilket gör det extra roligt att få komma med. Under januari jobbar vi intensivt med utveckling av Svenska Sjöräddningssällskapet, Göteborg Universitet och ett nytt grafiskt manér till vår mångåriga kund Lindholmen Science Park. Vi jobbar Teal-inriktat med en medarbetardriven organisation och trivs i den sent tillkomna vår- och sommarsolen samtidigt som vi jobbar med de nya kunderna Findwise och Supplies direct. Hösten bjöd på nya utmaningar för Business Region Göteborg, samt för de nya kunderna Wolters Kluwer och Engblad & Co.
2019
2019 går ut starkt med flera utvecklingssprintar för Svenska Brukshundklubben där vi ska digitalisera deras kurshanteringar samtidigt som vi levererar förvaltningstjänster åt Alingsås Kommun. Vi lanserade Green Gothenburg i början av året och har påbörjat arbetet med en ny webbplats för Boråstapeter.

Nu har du förhoppningsvis lärt känna oss.

Hör av dig så får vi chans att lära känna dig.