Hoppa till huvudinnehåll
content

Artiklar

Det digitala landskapet förändras ständigt. Precis som vi.

I vårt arbete är det viktigt att ha stora öron och ständigt ta in ny kunskap om både verktyg och digitala beteenden. Här delar vi med oss av våra insikter och berättar om projekt vi genomfört.

Bild
Ny på Kodamera: Oliver Vecovski
Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

18 aug 2022

Oliver ser fram emot att utvecklas på Kodamera

Oliver Vecovski fick chansen, som konsult, att doppa tårna innan han hoppade i det vidsträckta Kodamera-havet. Den 30-årige utvecklaren trivdes också som fisken i vattnet och visade sig så kompetent att han nu fått en fast anställning.
– Jag kände redan från början att det här var en arbetsplats som jag ville fortsätta vara på, säger han.

Läs mer
Bild
Ett collage med foton av vår kollega Emil som jobbat 10 år på Kodamera
Adam Evertsson

Adam Evertsson

23 jun 2022

Cirklar sluts för Emil efter tio år på Kodamera

I december 2011 klev Emil Johnsson innanför Kodameras dörrar som osäker praktikant, och några månader efteråt var han anställd som utvecklare. Ytterligare tio år senare har både han och företaget tagit stora steg i sin utveckling.
– När jag började så byggde vi ganska simpla webbsidor, medan det idag handlar om väldigt komplexa system, konstaterar jubilaren.

Läs mer
Bild
En illustration av en dator, en laptop, och på skärmen ser man den nya webbplatsen för Svenska lottakåren
Andreas Rejvik

Andreas Rejvik

15 jun 2022

Modernt verktyg skapar nya möjligheter för Svenska Lottakåren

För att Kodamera skulle kunna skapa nästa generations webbplats för Svenska Lottakåren krävdes en total ombyggnation, och resultatet blev också därefter. På plats finns nu en snyggare, säkrare, snabbare, modernare och mer tillgänglighetsanpassad sajt.
– Det är ett ambitiöst och komplext bygge, konstaterar Vigfus Valgeirsson, digital designer och frontendutvecklare på Kodamera.

Läs mer