Det digitala landskapet förändras ständigt. Precis som vi.

I vårt arbete är det viktigt att ha stora öron och ständigt ta in ny kunskap om både verktyg och digitala beteenden. Här delar vi med oss av våra insikter och berättar om projekt vi genomfört.

Våra senaste artiklar

 • Gamla tapeter får nytt utseende av Kodamera

  Ett över hundra år gammalt varumärke har fått en mer modern framtoning nu när Boråstapeters nya webbplats lanserats. I arbetet med den har Kodamera också haft ett tydligt “mobile first”-perspektiv. – Det är ett litet skifte i både tänk och genomförande, säger Art Directorn André Aznar.

  Kodamera är återigen nominerat i Årets Byrå

 • Benjamin får och delar med sig av kunskap under praktiken på Kodamera

  Som praktikant på Kodamera är man en i gänget redan från dag ett. Studenten Benjamin Fransson slängdes rakt in i hetluften, och har som ambition att göra verklig skillnad på sin nya arbetsplats.
  – Jag kanske till och med automatiserar bort min egen roll här, konstaterar han skämtsamt.

  Kodamera är återigen nominerat i Årets Byrå

 • Kodamera återigen nominerat i Årets byrå-tävling

  För andra gången på tre år är Kodamera en av de nominerade i tävlingen Årets byrå, som arrangeras av Regi i samarbete med Resumé. – Det är en bekräftelse på att kunderna uppskattar det vi gör och värdesätter vårt samarbete, säger Jonas Sahlin, kundansvarig projektledare och partner på Kodamera.

  Kodamera är återigen nominerat i Årets Byrå

 • Kodamera bakom lyckad transformation av Skatteinformation

  Nyligen nylanserade Wolters Kluwer den digitala tjänsten Skatteinformation, som uppdaterats och uppgraderats av Kodamera. Förändringar som kommer både redaktörerna och slutanvändarna till gagn. 

  Kodamera ligger bakom vidareutveckling av Skatteinformation

 • Rapport från DrupalCon

  Kompetensutveckling är en viktig sak för kollegorna på Kodamera, och det ges åtskilliga tillfällen för oss på kontoret att fördjupa oss i olika ämnen och fortbilda oss på olika sätt. Ett av de mer trevliga sätten att göra detta på är naturligtvis att åka på konferenser och gå på föreläsningarna där - som när vi samlar ihop oss och åker till den stora europeiska konferensen för Drupal - DrupalCon!

  Fem nya kollegor på Kodamera, efter vårens rekryteringar

 • Välmående kommer i första hand hos Kodamera

  Kodamera är en växande arbetsplats, med alla möjligheter och utmaningar som det innebär. Däremot tummar man aldrig på ambitionen att alla ska trivas och känna sig som hemma.
  – Jag säger inte att vi har det bättre och trivsammare än någon annan, men vi har något här som är svårt att beskriva och som vi värnar om, säger partnern Jonas Sahlin.

  Fem nya kollegor på Kodamera, efter vårens rekryteringar

 • En ny, ren och innehållsrik webb för Engblad & Co

  I samband med att Engblad & Co uppdaterade sin varumärkesprofil uppstod också behovet att modernisera sin närvaro på webben. Lösningen blev en användaranpassad och – så klart – stilren webbplats där besökarna inte bara kan bläddra bland olika tapeter utan också se hur de påverkar olika rum.

  Engblad & Co:s webbplats har fått ett nytt utseende och en förbättrad användarvänlighet

 • Kodamerapraktik vässar Niknaz och Linneas praktiska färdigheter

  Kodameragänget växer sig allt större. Under hösten vistas två nya praktikanter på det rymliga och ljusa kontoret vid Järntorget i Göteborg, nämligen 31-åriga Niknaz Moslehi och 24-åriga Linnea Johansson.
  – De andra är väldigt inbjudande och varma, och man får bra feedback här, konstaterar Niknaz som snart tar examen i UX-design på Yrgo.

  Linnea och Niknaz är de två praktikanter som under hösten 2019 gör sin praktik på Kodameras kontor

 • Nytt system ger Sjöräddningssällskapet bättre flyt

  När Sjöräddningssällskapets frivilliga sjöräddare rycker ut på larm är det mycket som måste stämma. När uppdraget är avslutat måste rapporteringen fungera. Att det flyter på som det ska kan man bland annat tacka Kodamera för. 

  Kodamera kopplar ihop SJöräddningssällskapets webbplats med ett externt larmsystem

 • Kodamera sätter sin prägel på moderniserad skattetjänst

  Samma innehåll, men av ett modernare och mer användarvänligt snitt. Så kan man sammanfatta Wolters Kluwers pågående uppdatering av den digitala informationstjänsten Skatteinformation, som Kodamera är med om att utforma.

  Kodamera välkomnar Wolters Kluwer som kund

 • Ett hundjobb när papper ska bytas mot padda

  Svenska Brukshundklubben står inför en spännande resa, där ett pappersbaserat system ska digitaliseras till fullo. I förlängningen lär det bland annat leda till en bättre och effektivare utbildning av patrullhundar för Försvarsmaktens räkning.

  Kodamera hjälper Svenska Brukshundklubben med sin digitala resa

 • Oscar Medtec vidareutvecklar tillsammans med Kodamera

  När Oscar Medtec behövde en ny leverantör för support och vidareutveckling av sin webbplats vände man sig till Kodamera.

Sidor