Det digitala landskapet förändras ständigt. Precis som vi.

I vårt arbete är det viktigt att ha stora öron och ständigt ta in ny kunskap om både verktyg och digitala beteenden. Här delar vi med oss av våra insikter och berättar om projekt vi genomfört.

Våra senaste artiklar

 • “Praktiken på Kodamera har varit över förväntan”

  Patric Johansson, 20 år, utbildar sig till webbutvecklare och Vigfus Valgeirsson, 37, läser digital design på yrkeshögskolan Yrgo. Sista halvåret före examen tillbringar de dock som praktikanter på Kodameras kontor i Göteborg.
  – Jag hade höga förhoppningar men det är ännu bättre än jag trodde, säger Patric och får medhåll av Vigfus.

  Vigfus och Patric gör sin praktik på Kodamera våren 2019

 • Kodamera på tapeten när WallVision bygger nytt

  Det som började med stöttning i liten skala har vuxit till ett omfattande projekt när Kodamera nu bygger flera nya webbplatser på uppdrag av tapet-tillverkaren WallVision. Den första kommer att stå färdig i början av 2019.

  Illustration av Vue.js-loggan i samband med

 • Kodamera bröt ny mark med regional databas

  Ibland måste man ge sig ut i det okända för att bryta ny mark. I Kodameras fall handlade det om att pröva javascriptramverket Vue.js i samband med byggandet av Business Region Göteborgs Markdatabas. Resultatet? 
  – Vi är nöjda och kunden också, säger utvecklaren Ola Lundén.

  Illustration av Vue.js-loggan i samband med

 • Lindholmens nya profil på plats

  När Lindholmen Science Park skaffade en ny grafisk profil så landade det på Kodameras bord att tillämpa den på innovationsmiljöns webbplats. I samband med det skedde också vissa omprioriteringar, vilket ledde till flera nya funktioner. 

  Bild med en skärmdump från Lindholmen.se som visar dess nya utseende

 • Hamburgermenyn – då, nu och imorgon

  Hamburgermenyn har de senaste åren haft en framträdande roll på sajter och i appar. Men hur funktionell är den och hur ser framtiden ut? Vi samlade Kodamera-trion André Aznar, Henrik Larsson och Jonathan Alpmyr för att diskutera det och en hel del annat.

  Bild med hamburgare för att knyta an till artikelns innehåll om hamburger-menyn inom webbproduktion

 • Kodamera säkrade upp MacSupports kundportal

  Kodamera och MacSupport samarbetar sedan ett år tillbaka, och som ett led i det var Kodamera nyligen med och utvecklade en specialbyggd kundportal som är tänkt att underlätta vid uthyrningen av MacSupports produkter.

  Vi välkomnar MacSupport till Kodamera

 • Mitt besök på DrupalEurope, dag 3

  Alla goda ting är tre sägs det ju, och DrupalEuropes tre dagar med föreläsningar närmar sig sitt slut för min del. Det har verkligen varit goda ting här på konferensen, och jag ska berätta om den sista dagen och försöka sammanfatta mina intryck i det här sista blogginlägget från DrupalEurope.

 • Joel och Thomas gör sin praktik på Kodamera

  Under hösten gör Joel Månesköld och Thomas van der Ven, från Medieinstitutet, sin praktik på Kodameras kontor i Göteborg. Målsättningen är att de ska få med sig nya verktyg hem inom webbutveckling – och att de ska återvända till företaget efter avslutad utbildning.
  – Flera av våra anställda har gått den vägen, säger Jonas Sahlin, kundansvarig projektledare.

  Besökarepå konferensen DrupalEurope

 • Mitt besök på DrupalEurope, dag 2

  Efter en god natts sömn var jag redo för en ny dag på DrupalEurope. Vad jag dock inte var beredd på var de enorma överraskningar som skulle komma. Och det innan klockan slagit 10!

  Besökarepå konferensen DrupalEurope

 • Mitt besök på DrupalEurope, dag 1

  Nu kör konferensen igång, det är dags för första dagen av den stora konferensen DrupalEurope. Det här är mina tankar och upplevelser från första dagen.

  Besökare köar för att komma in på konferensen

 • Findwise hittade rätt hos Kodamera

  Vid årets början fick Kodamera i uppdrag av IT-konsulten Findwise att ansvara för support och förvaltning av företagets webbplats. Det var samtidigt inte första gången som deras vägar korsades.

  Illustration till en artikel om Findwise

 • Dags för DrupalEurope!

  Just nu pågår DrupalEurope - årets största konferens med Drupal som minsta gemensam nämnare. Fast det var inte säkert att den skulle bli av... Jag är på plats för att rapportera från konferensen i Darmstadt, Tyskland.

  Foto av konferenslokalen Darmstadtium i Darmstadt, Tyskland

Sidor