Det digitala landskapet förändras ständigt. Precis som vi.

I vårt arbete är det viktigt att ha stora öron och ständigt ta in ny kunskap om både verktyg och digitala beteenden. Här delar vi med oss av våra insikter och berättar om projekt vi genomfört.

Våra senaste artiklar

 • Kodamera bakom lyckad transformation av Skatteinformation

  Nyligen nylanserade Wolters Kluwer den digitala tjänsten Skatteinformation, som uppdaterats och uppgraderats av Kodamera. Förändringar som kommer både redaktörerna och slutanvändarna till gagn. 

  Kodamera ligger bakom vidareutveckling av Skatteinformation

 • Rapport från DrupalCon

  Kompetensutveckling är en viktig sak för kollegorna på Kodamera, och det ges åtskilliga tillfällen för oss på kontoret att fördjupa oss i olika ämnen och fortbilda oss på olika sätt. Ett av de mer trevliga sätten att göra detta på är naturligtvis att åka på konferenser och gå på föreläsningarna där - som när vi samlar ihop oss och åker till den stora europeiska konferensen för Drupal - DrupalCon!

  Fem nya kollegor på Kodamera, efter vårens rekryteringar

 • Välmående kommer i första hand hos Kodamera

  Kodamera är en växande arbetsplats, med alla möjligheter och utmaningar som det innebär. Däremot tummar man aldrig på ambitionen att alla ska trivas och känna sig som hemma.
  – Jag säger inte att vi har det bättre och trivsammare än någon annan, men vi har något här som är svårt att beskriva och som vi värnar om, säger partnern Jonas Sahlin.

  Fem nya kollegor på Kodamera, efter vårens rekryteringar

 • En ny, ren och innehållsrik webb för Engblad & Co

  I samband med att Engblad & Co uppdaterade sin varumärkesprofil uppstod också behovet att modernisera sin närvaro på webben. Lösningen blev en användaranpassad och – så klart – stilren webbplats där besökarna inte bara kan bläddra bland olika tapeter utan också se hur de påverkar olika rum.

  Engblad & Co:s webbplats har fått ett nytt utseende och en förbättrad användarvänlighet

 • Kodamerapraktik vässar Niknaz och Linneas praktiska färdigheter

  Kodameragänget växer sig allt större. Under hösten vistas två nya praktikanter på det rymliga och ljusa kontoret vid Järntorget i Göteborg, nämligen 31-åriga Niknaz Moslehi och 24-åriga Linnea Johansson.
  – De andra är väldigt inbjudande och varma, och man får bra feedback här, konstaterar Niknaz som snart tar examen i UX-design på Yrgo.

  Linnea och Niknaz är de två praktikanter som under hösten 2019 gör sin praktik på Kodameras kontor

 • Nytt system ger Sjöräddningssällskapet bättre flyt

  När Sjöräddningssällskapets frivilliga sjöräddare rycker ut på larm är det mycket som måste stämma. När uppdraget är avslutat måste rapporteringen fungera. Att det flyter på som det ska kan man bland annat tacka Kodamera för. 

  Kodamera kopplar ihop SJöräddningssällskapets webbplats med ett externt larmsystem

 • Kodamera sätter sin prägel på moderniserad skattetjänst

  Samma innehåll, men av ett modernare och mer användarvänligt snitt. Så kan man sammanfatta Wolters Kluwers pågående uppdatering av den digitala informationstjänsten Skatteinformation, som Kodamera är med om att utforma.

  Kodamera välkomnar Wolters Kluwer som kund

 • Ett hundjobb när papper ska bytas mot padda

  Svenska Brukshundklubben står inför en spännande resa, där ett pappersbaserat system ska digitaliseras till fullo. I förlängningen lär det bland annat leda till en bättre och effektivare utbildning av patrullhundar för Försvarsmaktens räkning.

  Kodamera hjälper Svenska Brukshundklubben med sin digitala resa

 • Oscar Medtec vidareutvecklar tillsammans med Kodamera

  När Oscar Medtec behövde en ny leverantör för support och vidareutveckling av sin webbplats vände man sig till Kodamera.

 • “Praktiken på Kodamera har varit över förväntan”

  Patric Johansson, 20 år, utbildar sig till webbutvecklare och Vigfus Valgeirsson, 37, läser digital design på yrkeshögskolan Yrgo. Sista halvåret före examen tillbringar de dock som praktikanter på Kodameras kontor i Göteborg.
  – Jag hade höga förhoppningar men det är ännu bättre än jag trodde, säger Patric och får medhåll av Vigfus.

  Vigfus och Patric gör sin praktik på Kodamera våren 2019

 • Kodamera på tapeten när WallVision bygger nytt

  Det som började med stöttning i liten skala har vuxit till ett omfattande projekt när Kodamera nu bygger flera nya webbplatser på uppdrag av tapet-tillverkaren WallVision. Den första kommer att stå färdig i början av 2019.

  Illustration av Vue.js-loggan i samband med

 • Kodamera bröt ny mark med regional databas

  Ibland måste man ge sig ut i det okända för att bryta ny mark. I Kodameras fall handlade det om att pröva javascriptramverket Vue.js i samband med byggandet av Business Region Göteborgs Markdatabas. Resultatet? 
  – Vi är nöjda och kunden också, säger utvecklaren Ola Lundén.

  Illustration av Vue.js-loggan i samband med

Sidor