Artikel

Hipp, hipp, hurra! Kodamera fyller 15 år!

Adam Evertsson
Adam Evertsson14 juni 2018

Sedan starten 2003 har Kodamera vuxit i flera bemärkelser. Som leverantör av webbplatser och digitala lösningar har man också gjort sig ett namn, mycket tack vare förmågan att bygga långvariga relationer med såväl kunder som medarbetare. Och resan, den har egentligen bara börjat.

Jonas Sahlin och Andreas Rejvik utanför Kodameras kontor

Tiden går fort när man har roligt. Kodamera är inne på sitt femtonde levnadsår och har kommit en bra bit på vägen sedan starten i ett litet skyddsrum i Västra Frölunda, där Göteborgs universitet var första kunden. 

Genom årens lopp har man tagit sig an både små och stora webbprojekt, för nya och återkommande kunder. Samtidigt har Kodamera gått från en utvecklare av system till en helhetsleverantör som ser en stolthet i att vara en stabil och uppdaterad partner. 

Andreas Rejvik är idag kundansvarig projektledare samt delägare och var med och grundade företaget strax efter millennieskiftet. Han summerar framgången med hjälp av följande tre punkter:

  1. Att förstå kunderna samt deras behov, men även användarnas. På så sätt kan man skapa bra strategier och lösningar.
  2. Att utveckla gränssnitt som är plattformsoberoende och tillgängliga för många typer av användare.
  3. Att ligga i framkant när det gäller webbutveckling och bygga bra samt hållbara systemplattformar baserade på öppen källkod. Idag används Drupal för många lösningar.

– Grunden i Kodamera är ju vår kompetens och vårt intresse för webbutveckling, men en annan viktig del är vår förmåga att ge en bra service till våra kunder. Det är en stor styrka hos oss och våra medarbetare. Kunderna får alltid hjälp när de behöver, säger Andreas Rejvik.

I sommar växer Kodameras personalstyrka från tolv till tretton och många av de anställda har varit med länge. Tillsammans har man lyckats utvecklas i samma takt som branschen och blev tidigare i år belönade för det genom att bli nominerade i tävlingen Årets byrå, där Kodamera tog sig förbi den första urvalsprocessen och placerade sig bland de sju främsta webbyråerna i landet.

– Om alla medarbetare känner att de bidrar till företagets utveckling genom sin egen utveckling, då blir man en konkurrenskraftig leverantör, konstaterar Jonas Sahlin, även han kundansvarig samt partner som varit en del av Kodamera sedan 2005.

Och 15 år i alla ära – det går inte att blicka bakåt utan att även blicka framåt.

– Jag ser en stor potential för oss i att vara en proaktiv partner som i större utsträckning säkerställer att de lösningar vi skapar och förvaltar ger optimalt värde för kunden. Vi vill äga ännu mer av kundens digitala affär än vi gör idag, säger Jonas Sahlin.

Det är också en cirkel som i viss mån sluts framöver när Kodamera återigen samarbetar med Göteborgs universitet. Den här gången är man med och tar fram den nya publika webbplatsen för det prestigefyllda lärosätet. 

15-årsjubiléet kommer att firas i sommar på Kodameras kontor på Första Långgatan 16 i Göteborg tillsammans med partners och såväl nuvarande som gamla kollegor.

Finns det något med detta projekt som du vill veta mer om?

Välkommen att kontakta vår kollega Jonas.

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?