Artikel

Kodamera lanserar utbildningar i Drupal

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin11 november 2008

Mängder av företag och organisationer inser kraften hos Drupal och plattformen blir allt mer populär i Sverige. Kodamera AB har utvecklat webbplatser med Drupal som plattform i närmare två år och tar nu steget till att dela med sig av sina värdefulla kunskaper genom att lansera utbildningen Kodamera -ta del av möjligheterna med Drupal.

- Många har fått upp ögonen för Drupal. Genom att erbjuda kunskaper vill vi underlätta valet av publiceringsverktyget och visa på möjligheterna med öppen källkod och styrkorna hos Drupal. Detta säger Linnea Kjerrman, ansvarig för utbildningarna hos Kodamera.

Drupal är ett publiceringsverktyg för webbplatser (CMS - Content Management System) som bygger på öppen källkod. Det betyder att det är fritt att ladda ner, modifiera och använda. Det som skiljer Drupal från andra liknande system är att det är är mycket anpassningsbart och modulärt. Med hjälp av moduler finns stora möjligheter att anpassa funktionaliteten och den avancerade användarhanteringen ger stora möjligheter att rättighetsbegränsa innehåll och funktioner. Drupal utvecklas gemensamt av eldsjälar från hela världen.

Några exempel på organisationer och företag som valt Drupal på senare tid är Förenta Nationerna, Dagens Industri, Bob Dylan, Adobe, Warner Bros och Sveriges förenade studentkårer.

Linnea Kjerrman tror att det finns ett behov av den här typen av utbildningar:
- Vi har insett att det saknas tydligt paketerade utbildningar som fokuserar på Drupal. Vi riktar in oss på verksamhetsledare och webbansvariga som står inför valet av publiceringssystem och som är nyfikna på öppen källkod i allmänhet. Och Drupal i synnerhet.

Ett utbildningstillfälle tar en arbetsdag i anspråk och erbjuder grundläggande kunskaper om öppen källkod och Drupal. Tyngdpunkt ligger på plattformens olika beståndsdelar, administration och innehållshantering samt dess stora möjligheter gällande sökmotorvänlighet, användbarhet och tillgänglighet. Utbildningarna hålls av Kodameras erfarna webbutvecklare vilka arbetar med Drupal dagligen. Deltagarna bjuds på visuella exempel och berättelser från verkligheten. Första utbildningstillfället äger rum den 11 december i centrala Göteborg.

Inom kort kommer även utbildningar i publiceringsverktyget Joomla! att lanseras.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?