Artikel

Kodamera skapar screencasts med Drupal som huvudsakliga ämne

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin18 november 2015

Kodamera lanserar ny webbplats inriktat på screencasts, undervisningsfilmer, om och kring Drupal.

Bild på bärbar dator

På Kodamera har öppen källkod varit en nyckel till framgång sedan företaget startade 2003 och sedan 2007 har merparten av alla webbplatser som lanserats byggts på Drupal.

“Då mycket arbete runt öppen källkod baseras på frivilligt arbete från privatpersoner och företag som samarbetar kring produkten har Kodamera sedan vi började använda Drupal försökt dra vårt strå till stacken. Vi har lanserat och underhållit tilläggsmoduler till Drupal, sponsrat konferenser, hållit seminarier kring Drupal och det glädjer mig otroligt mycket när vi i våras tog beslutet att börja dela med oss av vår kunskap i form av screencasts - kortare undervisningsfilmer på internet. Det är en undervisningsform som jag personligen tycker mycket om och själv föredrar när det kommer till att läsa sig nya saker” säger Adam Evertsson på Kodamera.

Tyngdpunkten kommer att ligga på att använda och ställa in tilläggsmoduler samt hur man installerar och konfigurerar Drupal. Både Drupal 7 samt den kommande versionen Drupal 8 kommer att täckas in. Planen är att släppa en screencast varannan vecka eller oftare på screencast.kodamera.se.

Kodameras screencasts kommer att spelas in av Adam Evertsson på Kodamera som sedan sitt första möte med Drupal varit engagerad i communityn runt Drupal. Adam har också projektlett tre stycken konferenser i Göteborg med Drupal som centralt ämne, så kallade DrupalCamps. Vidare pratar Adam om Drupal i poddcasten Drupalsnack sedan tre år tillbaka och är även moderator för den svenska delen av Drupals officiella forum.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?