Artikel

Kodamera står för digital förvandling efter vunnen upphandling

Adam Evertsson
Adam Evertsson26 augusti 2020

I hård konkurrens lyckades Kodamera – i partnerskap med Byrån Dagny och Knowe – komma med det vinnande anbudet i upphandlingen av Alingsås kommuns digitala tjänster. Och arbetet är redan i full gång.

Illustration av en dator med Alingsås kommunvapen på skärmen

I november 2019 trädde det så kallade ramavtalet i kraft, vilket sträcker sig över de kommande tre åren med en option på att förlängas ytterligare efter slutdatumet. 

För Kodamera handlar uppdraget i första hand om att förvalta samt vidareutveckla de av kommunens webbplatser som är byggda på Drupal, medan medleverantören Knowe står för samma jobb med WordPress. Den sistnämnda parten kommer också att ansvara för bygget av en ny beställningsportal, varifrån alla kommunens tjänster och varor kan beställas enligt redan upphandlade avtal.

Vid sidan av detta kommer Kodamera även att vara involverat i vissa digitala strategi- och innehållsfrågor, tillsammans med Byrån Dagny. Förutom inplanerade förbättringar på Kommunportalen och dess skolplattform Arena För Lärande så har parterna tillsammans även börjat titta på kommande versioner av dessa verktyg.

Under tiden – och utöver de faktiska projekt som initieras – har Kodamera dessutom ett serviceåtagande som innebär att man ska vara tillgängliga och bistå vid uppkomna frågor eller problem.
– Eftersom det handlar om en upphandling för en relativt stor kommun är det givetvis en stor grej för oss, säger Andreas Rejvik, kundansvarig projektledare på Kodamera.

Vill du veta mer om vår digitala kompetens?

Hör av dig till oss så kan vi berätta i detalj, och vid intresse föreslå en gemensam väg framåt. 

Andreas Rejvik

Andreas Rejvik

Kundansvarig projektledare/Partner

andreas@kodamera.se0734-25 25 01

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?