Responsiv design

Med en mobilanpassad webbplats slipper du zooma in och ut för att kunna läsa texter och använda formulär på en mindre skärm. Upplevelsen blir bättre och det är lättare att hitta och ta till sig webbplatsens innehåll.

När mobiltelefoner gjorde sitt intåg började man mobilanpassa webplatserna, och i början gjordes detta genom separata webbplatser anpassade för att just passa till mobiltelefonernas smalare fönster.

När surfplattor blev en vardagspryl och skärmarna på de olika enheterna började variera mer och mer behövdes ett nytt tänk för att möta upp den breda floran av skärmstorlekar.

Med den nya tekniken som kallas responsiv webbdesign låter man webbplatsens innehåll och design anpassas för att vara tillgängligt och användarvänligt oavsett vilken skärm eller plattform besökaren använder. Det spelar alltså inte någon roll om besökaren använder sig av en surfplatta, mobiltelefon, eller en vanlig dator med en stor skärm. Tekniken är fortfarande relativt ny men blir mer och mer en självklarhet då det mobila surfandet ökar för varje dag som går.    

Fördelar med en responsiv webbplats

  • Webbplatsen blir tillgänglig överallt; på bussen, i TV-soffan eller på tåget.
  • Webbplatsen blir enklare att använda och mer tillgänglig för alla med smartphones och läsplattor.
  • Webbplatsens administratörer administrerar allt innehåll på samma ställe och slipper underhålla flera webbplatser.
  • Underhållskostnaderna blir lägre då all utveckling sker på en och samma webbplats.
  • Lösningen är framtidssäker, eftersom webbplatsen är anpassad att se bra ut under hela vägen; från liten mobilskärm till stor desktopskärm och inte bara för att se bra ut i en mobiltelefon.

Några webbplatser som idag är responsiva

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?