Kodamera sätter färg på djärv tapetwebb

Engblad & Co är känt för sina rena former samt sitt “djärva och sofistikerade uttryck”. Den känslan ville Kodamera också förmedla när man byggde tapetvarumärkets nya webbplats, som även innehåller flera spännande funktioner för presumtiva kunder.

Webbplats:

Engblad & Co

Projektperiod:

2018-05 - pågående
Mobiltelefon som visar upp Engblad & Cos webbplats i responsiv design

Bakgrund

Engblad & Co ingår i koncernen WallVision, som förfogar över flera populära varumärken inom tapetmarknadens premiumsegment. Det Boråsbaserade företaget har på senare tid gått igenom en process där man sett över samtliga sajter för dessa varumärken, och i fallet med Engblad & Co sammanföll förändringen med att en ny grafisk profil introducerades. Den nya webbupplevelsen är tänkt att andas skandinavisk design och på ett enkelt sätt förmedla det befintliga sortimentet. 
 

Laptop som visar upp Engblad & Cos webbplats

En lyxigare känsla

Engblad & Co påbörjade själva bygget av en plattform på Drupal, och den togs sedan över av Kodamera, som i sin tur utvecklade den vidare både i ett design- och frontend-avseende. Via ett luftigare och mer modernt uttryck har man skapat en lyxigare helhetskänsla, som dessutom rimmar väl med varumärkets kännetecken.
 

Mobiltelefon som visar upp Engblad & Cos webbplats i responsiv design

Tester ger träffsäkerhet

För att säkerställa att sajten är logisk och lättnavigerad har Kodamera även genomfört användbarhetstester. Dessa består av att ett flertal personer – inom den tänkta målgruppen – utför olika uppgifter, som att hitta specifika tapeter till ett särskilt rum. Därefter granskas användarnas väg dit, och förvandlas till insikter som är oerhört värdefulla i arbetet med att optimera webbplatsens uppbyggnad. 
 

Laptop som visar upp Engblad & Cos webbplats

“Resultatet är över förväntan”

– Samarbetsprocessen med Kodamera har kännetecknats av öppenhet och transparens, vilket jag tycker är nyckeln i ett bra samarbete. Resultatet är mycket bra, över förväntan, och vi tycker att de har lyckats fånga varumärkets känsla. Det är “cleant”, enkelt och elegant, säger Oskar Gissberg, Head of Digital på WallVision.

Träffat mitt i prick

– Mycket av det som varit ambitionen har vi lyckats genomföra. Det ska vara lite mer premiumkänsla, ur en varumärkessynvinkel, och den bilden och känslan tycker jag att vi har skapat, säger André Aznar, AD på Kodamera.
 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?