Ebecos nya webbplattform får varmt mottagande

Ibland dyker det upp projekt där Kodameras förmåga testas till den yttersta gränsen. I fallet med värmeleverantören Ebecos nya webbplattform var det precis så, och tack vare det fina samarbetet med såväl kund som byrån Plats! blev resultatet något vi kunde vara stolta över.

Webbplats:

Ebeco.se

Projektperiod:

Januari 2020 - januari 2022

Bakgrund

Bild med uppställning av Ebecos målgrupper

Redan 2020 fick Kodamera i uppdrag av Ebeco att uppgradera det Göteborgsbaserade företagets webbplats. För att göra arbetet så grundligt som möjligt genomfördes initialt en omfattande effektkartläggning. På så vis fick insikterna från elinstallatörer och Ebecos egna säljare, i kombination med data, utgöra grunden i skapandet av den nya lösningen.

Användaren visas vägen

Bild från webbplatsen ebeco.se

Ett av Kodameras främsta fokus under processen har varit att skapa en användarcentrerad design. I sin strävan efter att så enkelt och intuitivt som möjligt guida besökaren under köpresans gång har man bland annat infört ett koncept med rådgivningsguider som besvarar vanligt förekommande frågor, men också tydliggjort divergerande egenskaper mellan de olika produkterna. För den som behöver mer hjälp finns dessutom Artikelväljaren, ett interaktivt verktyg som – genom att golvyta och önskad effekt anges – indikerar vilken produktartikel som är bäst lämpad. Kodamera har även utvecklat webbplatsens sökfunktion, och därtill gjort det möjligt att enkelt hitta installatörer inom ett specificerat område genom en integration med Google Maps Platform API. 

Förändringar som underlättar

Bild som visar hur den inloggade användaren kan redigera innehåll

Den nya plattformen minskar också den interna administrationen för Ebeco, som får lättare att hålla reda på och korrigera produktinformation, och mer effektivt kan hantera webbplatsens fem olika språk, eftersom ingen data matas in i större brödtextfält. Ebeco kan på så sätt berika information utan att blanda in utvecklare och därtill bygga egna dynamiska landningssidor via innehållshanteringssystemet Drupals visuella och komponentbaserade sidbyggare. Guiderna och Artikelväljaren avlastar dessutom supporten, samtidigt som ingen administration krävs för kontaktuppgifter till installatörer eftersom den kommer direkt från tjänsten Garantera, även den byggd av Kodamera under ett tidigare projekt.

Ett lyckat samarbete

Bild med Ebecos färger från deras grafiska profil

Nya Ebeco.se är, precis som väldigt många andra projekt, resultatet av ett fint teamwork mellan flera olika parter. Från Kodameras håll har arkitekten Mikael Sjövind burit ett stort ansvar, samtidigt som Kevin Nortier (backend) och Vigfus Valgeirsson (frontend) sett till så att skisserna omvandlats till rätt funktioner och design på webbplatsen. Kodamera har under hela processen också haft ett tätt och framgångsrikt samarbete med Ebeco, men även kollaborerat med designbyrån Plats!, som tagit fram den grafiska profilen.

“Det bästa jag kan skapa”

Bild från Artikelväljaren, en tjänst på ebeco.se

– Den här webbplattformen är i mångt och mycket ett uttryck för mina tio år med Drupal: det här är det bästa jag kan skapa i dagsläget, utifrån det jag kan. Jag har också haft full frihet i konceptuvecklingen och implementationen i det här projektet, och det har varit en häftig känsla. Vi har fått gehör för våra idéer, samtidigt som det också funnits perioder där vi behövt vara väldigt pedagogiska och förklara varför vissa saker blir som de blir, berättar Mikael Sjövind på Kodamera.

“Vi är i trygga händer”

Bild på ett par händer som skriver på en post-it-lapp

– Projektet har pågått under en lång tid med olika tempo under dess skilda faser. Vissa moment har varit mer utmanande och tidskrävande än vad som beräknades initialt, men vi har alltid känt att vi är i trygga händer och haft en bra dialog med Kodamera. Vårt samarbete går långt tillbaka i tiden och vi har stor tilltro till deras expertis och transparenta arbetssätt, säger Jenny Cleröd, marknadschef på Ebeco.

Vill ni sätta vår kompetens på prov?

Vi älskar att skapa långsiktiga samarbeten som känns givande både för oss och vår partner. Hör av er om det låter intressant!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?