Säkerhet

En hackad webbplats, en kidnappad mailserver eller rent av en DDoS-attack. Otrevligheterna på internet kan vara många. Vi arbetar varje dag för att göra din digitala närvaro så säker och trygg som möjligt.

En liten lucka kan göra stor skada

Det kan räcka med ett allt för simpelt lösenord och ett ont uppsåt för att din webbplats och mailserver ska bli hackade. I vissa fall hänvisas besökare av hackade webbplatser vidare till andra (ofta mindre trevliga) sidor, i andra utnyttjas servern som en lagringsplats för oönskade filer.

På Kodamera arbetar vi med säkerhet från dag ett av ett webbprojekt. I och med att vi använder oss av open source-plattformarna Drupal och WordPress drar vi varje dag nytta av communityns arbete med att hitta, identifiera och täppa till säkerhetsluckor i systemet och moduler. De webbhotell vi samarbetar med har dessutom ett dokumenterat bra säkerhetsperspektiv.

 

Regelbundna säkerhetsuppdateringar

I de fall då vi förvaltar en webbplats sköter vi regelbundna uppdateringar och genomför tester med hjälp av tredjepartssystem. Vi använder ett övervakningssystem och får på så sätt reda på en säkerhetsuppdatering så snart den släppts. På så vis kan du sova tryggt i förvissningen om att ditt digitala innehåll är så säkert förvarat som möjligt.

Utöver den tekniska säkerheten erbjuder vi grundläggande utbildningar. Du får reda på vad du kan göra för att webbplatsen ska vara så säker som möjligt och vad du bör tänka på. Efter utbildningen kommer du garanterat inte låta någon komma undan med ett enklare “1234-lösenord”.

Har olyckan redan varit framme kan det vara bra att veta att vi har erfarenheter av att både rädda och återställa hackade webbplatser.

 

Har din webbplats blivit hackad? 

Misstänker du att er webbplats blivit hackad eller har du funderingar kring säkerheten? Vi kan snabbt hjälpa dig komma till rätta med eventuella säkerhetsbrister och få kontroll över en hackad webbplats. För mer information kontakta oss

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?