Artikel

Adam rekommenderar flera att praktisera på Kodamera

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin1 december 2020

I tio veckor har praktikanten Adam Kjäll varit en del av Kodamera. Tyvärr innebar coronaläget en del hemjobb, men han säger ändå att upplevelsen varit positiv: – Det här är ett jättebra ställe att ha sin praktik på!

Praktikanten Adam Kjäll sitter i en fåtölj på Kodameras kontor

Adam studerar till frontendutvecklare på Medieinstutet och tar sin examen i februari. Därefter väntar med andra ord ett kliv rakt ut i arbetslivet.

Att få en föraning om hur det kan vara har varit en av målsättningarna med höstens och vinterns praktikperiod på Kodamera, som pågick mellan september och november. Adam Kjäll har inte ingått i något av företagets två team, utan snarare haft en “fri roll” som kretsat kring hans kunskaper inom javascriptet React.

“Har fått ett stort förtroende”

Det har bland annat lett till att han byggt en prototyp till Sjöräddningssällskapet, för att visa hur man skulle kunna boka upp resurser – i det här fallet båtar med personal – via ett nytt och modernt gränssnitt. Adam har också med hjälp av React byggt en app till Ebeco där deras kunder enklare ska kunna välja rätt värmeartiklar på webben.
– Jag känner att jag har fått ett stort förtroende att vara med och bidra. Kodamera har verkligen trott på mig och jag har fått många bra erfarenheter och en känsla av hur det kan vara “på riktigt”, konstaterar han.

Det enda som saknats är egentligen måndag-till-fredag-jobb i samma fysiska miljö som arbetskamraterna. Vinterns höjda coronarestriktioner har nämligen inneburit att det blivit relativt få kontorsdagar.
– Men jag har ändå fått en väldigt bra känsla av gänget här. När André och Mikael firade tio år på Kodamera så hade vi en liten AW, och då var nästan alla med. Där fick jag en känsla av stämningen och hur gött de har det.

Imponerat på kollegorna

Utvecklaren John Svensson har varit Adams handledare under de tio veckorna. Han berättar att Adam hunnit imponera på sina kollegor, inte bara med sina prototyper utan också med en lösning som presenterades under en av Kodameras kreatörsfredagar.
– Adam är väldigt duktig och självgående, men även nyfiken. Han ställer många bra frågor och försöker verkligen att förstå sig på de olika utmaningar han har framför sig, säger John. 

Vid sidan av det som nämnts ovan har Adam även utforskat möjligheten till att hitta potentiella kunder inom e-handelssektorn, och det examensjobb som kommer att avsluta hans studier vid Medieinstitutet lär beröra just nya tekniker inom det området, eventuellt med en direkt koppling till Kodamera.
– Ja, vi har en idé om att göra det här. Det hade varit ett kul upplägg, så vi får se om det blir av, säger han.
 

Vill du praktisera på Kodamera?

Det är enkelt: hör av dig och berätta om dig själv, så återkopplar vi så snart vi kan!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?