Artikel

Alingsås nya kulturella mötesplats

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin4 september 2014

Konst, kafékvällar, skapande, böcker och kreativa lekar – allt samlat på en och samma digitala plattform. Det är resultatet av Alingsås kommun och Kodameras senaste samarbete.

Alingsås kulturutbud är både brett och långt. Kommunens invånare och besökare kan varje vecka välja bland ett flertal event i staden, men det har saknats en samlingsplats som informerar, upplyser och inspirerar de kultursugna. Därför skapades nya www.alingsaskulturhus.se.

Alingsås Kulturhus består av Alingsås Museum, Alingsås Bibliotek, Alingsås Konsthall och kultursalongen Palladium. En av utmaningarna i projektet var att lyfta fram och synliggöra så många event som möjligt utan att tappa känslan av översikt.

Från start har målsättningen varit att skapa en så tillgänglig och tillfredställande webbplats som möjligt för så många som möjligt. På startsidan presenteras till exempel besökaren direkt för vad som är brinnande aktuellt, men också en till synes simpel och tydlig karta som visar vägen till biblioteket. På så vis ges både de initierade kommuninvånarna och de nyfikna besökarna tydliga ingångar till webbplatsens innehåll.

Webbplatsen, som är byggd i Drupal, är i nuläget inte responsiv. Det är dock en funktion som kommer att bli aktuell i framtida utvecklingssprintar och koncept, design och utveckling har därför anpassats för att kunna lyftas över i en responsiv kostym så smidigt som möjligt. För fortsatt utveckling finns också planer på att integrera webblatsen med ett biljettsystem.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?