Artikel

Astra Zenecas BioVentureHub har fått en lättöverskådlig webb

Adam Evertsson
Adam Evertsson7 september 2016

När BioVentureHub skulle skapa en ny webbplats var huvudsyftet att den tydligt skulle presentera företaget och förklara dess verksamhet. Resultatet är en responsiv onepager där slutkunden lätt får information och kontaktmöjligheter. 

Illustration av en dator med AstraZenecas nya webbplats på.

BioVentureHub är en organisation inom Astra Zeneca som hyr ut kontor och labmiljöer till externa företag som på något sätt arbetar med forskning.

BioVentureHub saknade en egen webbplats och behövde få hjälp med att bygga en sådan där potentiella hyresgäster, finansiärer, sponsorer och andra intresserade skulle kunna få information om verksamheten. I detta skede kopplades Kodamera in.

– Vi visste inte riktigt hur vi ville ha det men berättade för Kodamera vad vi behövde. På ett oerhört proffsigt sätt hjälpte de oss att få ned det på papper och att dela upp arbetet i olika steg, säger Christin Hernborg, koordinator för BioVentureHub.

En första version att bygga vidare på

När Kodamera fick uppdraget återstod en dryg månad till en stor forskarkonferens där den nya webbplatsen skulle presenteras. Eftersom tidsramen till deadline var relativt snäv var målsättningen att ta fram en första version av webbplatsen till forskarkonferensen.

Sedan sajten lanserades har den vidareutvecklats och en nyhetsfunktionalitet har lagts till. Med funktionen kan BioVentureHub själv publicera nyheter och artiklar som syns på startsidan.

En bildrik och responsiv onepager

I den första versionen är webbplatsen en responsiv onepager som förklarar för målgruppen vad det är BioVentureHub gör. Utöver att konstruera en helt ny webbplats bortkopplad från Astra Zenecas huvudplattform var en målsättning även att få in fler bilder på webbplatsen. Kunden har själv stått för att ta fram bilder och innehåll till webbplatsen, medan Kodamera haft uppdraget att ta fram konceptet, skapa designen och stå för utvecklingen.  

Christin Hernborg är mycket nöjd med resultatet:

– Resultatet är en väldigt lättöverskådlig sida där det är lätt att hitta, något som vi verkligen värdesätter. Under hela arbetet har Kodamera varit oerhört lyhörda och deras kunskap har varit väldigt värdefull, särskilt eftersom vi inte kunde så mycket om hemsidor innan. De lyssnade på vad vi sa och kom samtidigt med många bra idéer.

Webbplatsen kan besökas på www.azbioventurehub.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?