Artikel

Ny app ska sälja tapet med lätthet

Adam Evertsson
Adam Evertsson13 augusti 2020

Att välja utseende på sina väggar har aldrig varit så enkelt som nu. Genom appen Wonderwall AR by Boråstapeter kan man nämligen testa sina favoritmönster i det egna hemmet. Och visst har Kodamera varit med på ett hörn.

Kvinna som mäter upp tapeter med hjälp av Wonderwall AR-appen från Boråstapeter

Boråstapeter har funnits sedan förra århundradets början och är, liksom sina “syskon” i WallVision-familjen, ett varumärke som rymmer såväl dagens som morgondagens tapetklassiker, och där kvalitet är ett ledord.

Kodamera har sedan tidigare stått för bygget av Boråstapeters nya webbplats, som lanserades i oktober 2019. Den nya appen är tänkt att fungera som ett komplement till den, och har hittills fått ett väldigt positivt välkomnande.
– Utmaningen har varit att hjälpa potentiella kunder att besluta sig för att ha en tapet hemma istället för att måla om. Det är ju svårt att föreställa sig hur en tapet ser ut genom att bara kolla på bilder på webben, och tack vare den här appen får man en känsla av hur den kan se ut hemma på den egna väggen, säger André Aznar, Teamleader och Art Director på Kodamera. 

Företaget InnoTact Software har skapat appen, som grundar sig på så kallad AR-teknik. Det innebär att man kan använda kameran på sin telefon för att “tapetsera” på prov i sin hemmiljö. 

Kodameras bidrag har bestått av att man skapat ett API – en specifikation av hur olika applikationsprogram kan använda och kommunicera med en specifik programvara – som innehåller all produktdata. Man har också sett till så att den integreras med appen och att synkningen sker problemfritt.
– Det här är ett samarbete mellan fyra företag: Boråstapeter, som är beställare, vi på Kodamera, Capo som jobbar med PIM-systemet InRiver där all produktdata samlas, och Innotact, de som skapat appen. Även om det kanske inte är ett superkomplext arbete i sig så har det varit en utmaning att göra anpassningar som fungerar för alla parter, säger Christofer Jungberg, utvecklare på Kodamera.

Wonderwall AR by Boråstapeter finns i dagsläget endast till iPhone. 

Vill du ta del av vår digitala kompetens?

Skicka ett mejl eller slå oss en signal så kan vi gemensamt se hur vi hjälper dig vidare. 

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?