Hoppa till huvudinnehåll

Artikel

Nya kodamera.se sätter användaren i centrum

Adam Evertsson

Adam Evertsson

Sätt användaren i fokus, låt innehållet styra formen och dra nytta av flexibiliteten i Drupal 8. När Kodamera tog sats för att skapa en ny version av sin webbplats utgick arbetet från en väl beprövad och framgångsrik metod.

Bild
Illustration med skärmdump från Kodamera.se
Body

Som du säkert noterat har kodamera.se fått en ny form. I den nya och renare versionen tillåts innehållet ta mer plats och strukturen har blivit mer användarvänlig.

– Visst har vi haft ett visuellt driv, vi har velat göra upplevelsen renare och enklare. Men i grund och botten handlar det om lättillgänglighet, säger Kodameras AD, André Aznar.

– Alla visuella förändringar har utgått från innehållet, och de subtila animationerna som tillkommit vid olika interaktioner handlar om att ge användaren en bättre feedback om vad man kan och inte kan göra.

Datadriven ommöblering

Användarmönster förändras kontinuerligt, och för att ta sig an den utmaningen på bästa sätt valde Kodamera att analysera data från den förra webbplatsen. I samband med den genomgången blev det exempelvis tydligt att visst innehåll skulle må bättre av att flyttas till andra sidor.

– Precis som när vi jobbar med våra kunder vill vi utgå från data när vi designar. Det är väldigt lätt att sitta i ett slutet rum och gissa om hur folk beter sig och uppfattar webbplatser, men det är bra mycket enklare att skapa bra lösningar om man har data att utgå från, säger André och syftar på den statistik och information som genereras av tjänster som Google Analytics, där man bland annat kan identifiera hur användare når specifika sidor, hur länge de stannar och var de sedan går vidare. 

Mindre teknikfokuserat

Den nya och mjukare webbplatsen är också ett steg bort från en mer teknikfokuserad framtoning – och det är medvetet. 

– För att skapa de lösningarna vi bygger måste det finnas riktigt duktiga utvecklare bakom tangentborden. Men i grunden är vi en samling människor som bygger lösningar för människor. 

Ja, nya kodamera.se är resultatet av många personers specifika kunnande, i en sprintuppdelad process som innehållit design, iterationer, byggande, innehållsstrategi samt kvalitetssäkring.

Även om framtoningen inte har sin tyngdpunkt i tekniken vilar webbplatsen på en stabil och avancerad grund – Drupal 8. I och med bytet från Drupal 7 kan Kodamera, likt sina kunder, nu dra nytta av alla de fördelar den senaste versionen av plattformen har att erbjuda.

– Det är en plattform som tillåter oss att vara mer flexibla när vi ska publicera vårt innehåll. Numera är det lättare att integrera vår webb med andra tjänster och vi får dessutom en bättre prestanda.


 


Bottom paragraph

Vi hjälper dig gärna

CTA preamble

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att skapa nytta med digitala lösningar?

Anställd
Bild
Jonas Sahlin

Namn
Jonas Sahlin

Befattning
Kundansvarig/Partner
form_webform