Artikel

Nye Martin spänd på att jobba med Kodameras frontend

Adam Evertsson
Adam Evertsson28 september 2021

Martin Westerlund gjorde sin avslutande praktik på Kodamera innan han tog sin examen från IT-högskolan, men något jobbsökande följde aldrig därefter. Martin blir nämligen kvar på kontoret i Göteborgs innerstad. – Lite oväntat men väldigt kul, säger Kodameras nye frontendutvecklare.

Bild på Kodameras nya frontendutvecklare Martin Westerlund

Det där med kontoret är visserligen en sanning med modifikation: Martin Westerlund arbetade, på grund av coronapandemins restriktioner, hemifrån under sin tolv veckor långa praktikperiod, och även i början av hans nya anställning råder samma läge.

En verklighet som 35-åringen snart hoppas ska förändras.
– På kort sikt ser jag fram emot att få kollegor igen, jag har ju inte jobbat på tre år nu! Det ska bli kul bara det, och en stor anledning till att jag tackade ja till Kodamera var också att jag fått ett väldigt bra intryck av hela gänget, säger han.

Martin gjorde 2018 ett tvärt kast i karriären när han lämnade sitt jobb som personalvetare för att istället läsa till javascriptutvecklare. Under praktiken på Kodamera ägnade han sig främst åt inhouseprojekt, bland annat i form av en digital personalhandbok som finns att hitta på Kodameras webbplats.

Byggde fotbollsapp

Som examensarbete byggde den sportintresserade göteborgaren sedan en webb-app inför herrarnas fotbolls-EM, där man som användare kunde registrera ett konto för att tippa samtliga matcher och därmed tävla mot vänner, familj och andra.

Namn: Martin Westerlund
Ålder: 35
Bor: Bagaregården i Göteborg
Favorittjänst: LiveScore, sportresultat live i mobilen
Aktuell som: Ny frontendutvecklare på Kodamera

Att Kodamera skulle erbjuda honom en anställning var han dock inte riktigt beredd på.
– Jag blev lite ställd faktiskt, för de jobbar mycket med ramverket Drupal som jag inte kommit i kontakt med innan. Därför var det lite oväntat men väldigt kul, säger frontendutvecklaren som framförallt har sina styrkor i javascriptet React, som bland annat användes i Kodameras senaste projekt för värmeleverantören Ebeco.

Apropå styrka så har Martin Westerlund också haft möjlighet att lära känna vissa av sina nya kollegor genom de träningspass som hålls utomhus vid ett eller två tillfällen per vecka.
– Dels har jag därigenom fått träffa de jag jobbar med, dels har det också varit sjukt viktigt att få röra på sig mitt på dagen när man arbetar framför datorn. Även om det är fruktansvärt tuffa och pulshöjande pass så är det skönt att ha det som en stående punkt i sitt schema. Det håller en pigg i huvudet, säger han.
 

Vill du göra din praktik eller jobba på Kodamera?

Släng iväg ett meddelande där du berättar mer om dig själv så får vi se om du blir vårt nästa tillskott på Första Långgatan 16! 

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?