Artikel

Sahlgrenska Science Park får en ny och mer fokuserad webb

Adam Evertsson
Adam Evertsson9 februari 2017

Under veckan lanserade Sahlgrenska Science Park sin nya webbplats. I fokus finns de entreprenörer och företagare som verkar inom life science i Västsverige.– Det är ett modigt men också nödvändigt steg att spetsa kommunikationen. Nu talar Sahlgrenska Science Park direkt till målgruppen, säger Kodameras projektledare Mikael Svensson.

En illustration över Sahlgrenska Science Park i en webbläsare

Sahlgrenska Science Park är en verksamhet med yttersta syftet att stärka Life science-industrin i Västsverige och öka dess konkurrenskraft så att tillväxt skapas i form av nya arbetstillfällen. Ett tydligt fokus är därför att stödja entreprenörer och företag i sin utveckling till framgångsrika, internationella tillväxtbolag. I och med lanseringen av den nya webbplatsen, som designats och utvecklats av Kodamera, har man spetsat till kommunikationen och talar numera direkt till målgruppen i fråga.

– Det är egentligen tack vare vårt gemensamma och grundläggande analysarbete vi kunde ta de här besluten. Vi kom fram till vilken målgrupp webbplatsen kunde göra mest nytta, säger Mikael.

"Kan låta enkelt i efterhand"

– Effekten webbplatsen ska bidra med är att Sahlgrenska ska få fler kontakter med relevanta företagare och koppla ihop investerare med entreprenörer. Det kan låta enkelt i efterhand, men när den slutsatsen stod klar var det också enklare att vässa webbplatsens struktur, innehåll och tilltal därefter.

Utöver innehållet som riktar sig till entreprenörerna finns numera också en gedigen katalog och enskilda presentationer av de cirka 80 bolag som verkar i Sahlgrenska Science Parks miljö. Katalogen ger potentiella investerare en bra bild av vad ett samarbete med Sahlgrenska Science Park kan innebära.

Ska bli lättare att hitta rätt

Framöver väntar ytterligare putsning av webbplatsens innehåll – det ska bli ännu enklare att som entreprenör hitta rätt erbjudade och kontakter.

– Sahlgrenska Science Parks möjligheter i digitala kanaler är enorm och det är väldigt kul att få vara med på resan, säger Mikael. Ett aktuellt område är Digital hälsa där det händer mycket spännande.

Webbplatsen kan besökas på www.sahlgrenskasciencepark.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?