Artikel

Webbspecialisten Alexander bytte jobb – men inte kontor

Adam Evertsson
Adam Evertsson13 oktober 2021

Med två IT-utbildningar i bagaget, en lång lista av sajter byggda på fritiden och över ett decenniums erfarenhet av diverse webbprojekt på en stor digital byrå är det inte förvånande att det står “webbspecialist” på visitkortet för Kodameras senaste tillskott, 35-årige Alexander Karlsson. – Jag kan väl inte annat än att tycka att det är en fin titel att ha, säger han belåtet.

Profilfoto av Alexander Karlsson, ny kollega på Kodamera

Att hyra in sig hos Kodamera är, lite skämtsamt, en inkörsport till en framtida anställning. Så var det för projektledaren och UX-designern Daniel Vaziri en gång i tiden, och samma väg har nu även Alexander Karlsson gått. Men vi återkommer till det, och backar istället bandet en aning.

Alexander växte upp i Karlskrona och utvecklade tidigt ett datorintresse genom att hans pappa introducerade honom för operativsystemet Linux. Det ledde i sin tur till att Alexander började bygga webbplatser, och sedermera fick för sig att studera till IT-tekniker i Kalmar, innan han därefter hoppade på en webbutvecklarutbildning i Lund.

I den vevan hade Alexander redan börjat arbeta deltid för Resultify, en kommunikationsbyrå som specialiserar sig inom marknadsföring och mätning på webben. Där blev han kvar i tolv år, ja, fram till alldeles nyligen. 35-åringens senaste roll var som supportchef, bland annat med ansvar för stöd och förvaltning av olika webbprojekt.

“Väldigt läskigt”

Och så kommer vi återigen till historien om hur Alexander Karlssons vägar korsades med Kodameras:
– När jag flyttade till Göteborg så behövde jag ha något ställe att sitta på, och då hyrde jag kontor hos Kodamera. Vi började prata efter ett tag, det verkade vara ett bra ställe och så småningom hittade vi en anställningsform som alla var nöjda med, berättar han.

Namn: Alexander Karlsson
Ålder: 35
Bor: Fyrarumslägenhet i Högsbo, Göteborg
Familj: Fru och ett barn
Favorittjänst: “YouTube lägger jag nog mest tid på. Det blir väldigt mycket teknik där, särskilt i form av Apple-nyheter och stora tech-youtubers. På senare tid har jag också hängt en del på kanaler där man pratar om rymden och astrofysik och sånt. Det är intressant!”
Aktuell som: Ny webbspecialist på Kodamera

Vad gör då en webbspecialist rent konkret? Enligt Alexander så är det något som förmodligen kommer att bli tydligare ju varmare han blir i Kodamera-kläderna.
– Jag har många års erfarenhet av olika delar av webbutveckling: jag har tagit del av rätt mycket produktion, förvaltat väldigt många webbsidor, har en gedigen förståelse för webbstack och är väl en person som har koll på mycket om hur webben fungerar överlag, om än inte allt, säger han och fortsätter:
– Här på Kodamera kommer jag ingå i ett av teamen, vara en kundkontakt och stå för viss supporthjälp, men även vara en del av utvecklingen i hur vi jobbar framåt.

Han konstaterar att det är “väldigt läskigt” att byta jobb efter så många år på samma arbetsplats, men känner en trygghet i att redan känna till arbetsmiljön på Kodamera.
– De har alltid varit väldigt öppna och välkomnande. När jag hyrde kontor här så brukade jag ibland vara med och fika, och fick alltid frågor som “vad arbetar du med?” och “har du någon erfarenhet av det här?”. Det var väldigt mycket diskussioner och man kände sig oerhört inkluderad, vilket var en fantastisk känsla, säger Alexander Karlsson.

Som alltså byter arbetsgivare, men blir kvar i samma kontorslokaler.
 

Vill du också jobba på Kodamera?

Då gör du bäst i att kontakta oss, bifoga ditt CV och berätta några rader om dig själv. Vem vet – kanske är du vår och Alexanders nästa kollega på Första Långgatan 16?

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?