Artikel

Oliver ser fram emot att utvecklas på Kodamera

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin18 augusti 2022

Oliver Vecovski fick chansen, som konsult, att doppa tårna innan han hoppade i det vidsträckta Kodamera-havet. Den 30-årige utvecklaren trivdes också som fisken i vattnet och visade sig så kompetent att han nu fått en fast anställning. – Jag kände redan från början att det här var en arbetsplats som jag ville fortsätta vara på, säger han.

Ny på Kodamera: Oliver Vecovski

Skara, beläget i de nordöstra delarna av Västergötland, är kanske mest känt för sin domkyrka, sitt sommarland och Bert Karlsson. Men härifrån kommer också Oliver Vecovski, och det var på gymnasiet i just Skara som hans intresse för programmering väcktes. Samtidigt har ett drygt decennium gått sedan han lämnade orten, med ambitionen att förvandla hobbyn till en karriär.

Nätverksforensik vid Högskolan i Halmstad var förvisso ingen utbildning som passade Oliver, utan han hoppade av efter ett halvår och läste några strökurser på samma lärosäte innan han så småningom tog sig an en tvåårig utbildning i nätverksteknik.
– Den var bra och intressant. Utbildningen handlade bland annat om att sätta upp nätverk för företag och om säkerhet, för att förhindra att man blir hackad. Det var också en del programmering, men inte alls så mycket som jag hade velat, konstaterar han.

Reste runt i Asien

Efter sin examen fick Oliver jobb som webbutvecklare hos Shopman, ett företag som är verksamt inom eventbranschen. Där byggde han bland annat registreringssidor.
– Jag lärde mig det mesta på jobbet och hade tur på så sätt. De hade tålamod med mig, samtidigt som det inte heller tog jättelång tid innan jag kom in i det, berättar Oliver.

Under sitt fjärde och sista år på Shopman arbetade han inte heltid, utan passade även på att resa runt i Asien. Därefter hamnade Oliver hos ett företag som är verksamt inom servicebranschen, innan han, via ett konsultbolag, landade hos Kodamera i januari 2022. 

“Extremt trevliga kollegor”

Namn: Oliver Vecovski
Ålder: 30
Bor: I Falkenberg
Utbildning: Nätverksteknik vid Högskolan i Halmstad
Favorittjänst: “Google och deras ekosystem använder jag varje dag, det hade varit svårt att klara sig utan det. Annars använder jag främst Messenger för att ha kontakt med vänner, och så Youtube: jag kan lägga flera timmar på det varje dag!”
Aktuell som: Ny utvecklare på Kodamera

Olivers nyfikenhet för innehållshanteringssystemet Drupal, samt möjligheten att få arbeta med PHP-ramverket Laravel – som används för att bygga webbapplikationer – var några av anledningarna till det beslutet. Matchningen visade sig också vara optimal, såväl från hans som Kodameras perspektiv.
– Bara efter någon vecka kände jag att det här var rätt plats för mig. Först och främst är det ju extremt trevliga kollegor, som är öppna och välkomnande, och jag uppskattar också möjligheten att få jobba i team. Tidigare har jag jobbat väldigt mycket ensam.
  
Oliver bor i Falkenberg och kommer nästan uteslutande att arbeta hemifrån framöver. I just det avseendet är han dock inte unik på Kodamera.
– Nej, de har gjort det under hela pandemin och utvecklat ett arbetssätt där man kan jobba effektivt på distans. Det har inte varit några som helst problem att komma igång, säger han.
 

Vill du prata CMS, Laravel eller hur det är att jobba på distans?

Då är det bara att skicka iväg ett mejl till Oliver här nedan så berättar han mer. Hörs!

Oliver

Oliver Vecovski

Utvecklare

oliver@kodamera.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?