Tjänsten som underlättar flytten till Göteborg

Göteborg växer och behöver mer arbetskraft. För alla de privatpersoner och företag som funderar över att etablera sig på Sveriges framsida finns nu movetogothenburg.com. Webbplatsen är fylld av tips och råd och underlättar inspirerar inför en flytt.

Projektperiod:

feb 2016 - okt 2019

Kodamera fick i uppdrag av Business Region Göteborg att bygga en informativ webbplats vars syfte är att locka fler människor och företag att etablera sig i Göteborgsområdet. Projektet är ett samarbete mellan Business Region Göteborg och Västsvenska Handelskammaren, samt Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co’s Näringslivsgrupp.

– Vi vill skapa en naturlig knytpunkt med information för alla med internationell kompetens när det kommer till att bo, flytta till, studera och arbeta i regionen, säger Niklas Delersjö på Västsvenska Handelskammaren. 

Planerar du att flytta till Göteborg? Flytta på våren!

Tack vare inspiration och lättillgänglig information är det nu lättare för människor att på egen hand närma sig staden. Webbplatsens innehåll riktar sig till alltifrån studenter till stora företagskoncerner och ger bland annat vägvisningar i hur man bäst och smidigast hittar bostad, jobb och nya vänner.

Visste du till exempel att man gör bäst i att fylla flyttlasset på våren? Besökarna får också instruktioner om att ta med “kläder för alla väder”, samt tipset att nyttja cyklarna i de många Styr&Ställ-stationerna som finns utplacerade i Göteborg. (Besök movetogothenburg.com för mer läsning om hur man bäst etablerar sig i Göteborg.)

Ska minska det tidsförödande informationsletandet

Liknande information har tidigare bara funnits på en nationell nivå och även om fokus ligger på storstaden Göteborg är webbplatsens information även användbar för resten av Västra Götalandsområdet.

– Förhoppningsvis kommer sajten att minska det tidsförödande informationsletandet och istället skapa en positiv och attraktiv bild av att leva och verka i regionen, säger Niklas Delersjö.

En genomarbetad produkt med Drupal 8 under huven

Kodameras arbete har bestått av design, koncept och utveckling. I processen utvärderades produkten med hjälp av en testgrupp och under huven gömmer sig det nya och kraftfulla CMS:et Drupal 8.

– Jag tycker det är en tilltalande sajt som är enkel att hitta på, vilket också var huvudsyftet, säger Niklas Delersjö.

För framtiden finns gott om idéer, så som möjligheten att kunna skapa sig ett eget konto för att enklare kunna interagera med andra användare.

– Ett av våra ledord är att sajten ska fungera som en personlig guide och i framtiden bli ännu mer individanpassad, säger Niklas Delersjö.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?