UX

Knappar, färger och placeringar av budskap – alla val är viktiga när det kommer till att bygga en optimal UX (user experience). I vissa fall kan upplevelsen och känslan för en webbplats vara direkt avgörande för om besöket konverterar till ett mål eller inte.

UX – att skapa rätt upplevelse

Krav på moderna webbplatser handlar till stor del om att möta användarens behov och situation. Ofta innebär det en anpassning. Konkret kan det handla om hur webbplatsen responsivt anpassar sig efter användarens enhet eller att användaren själv kan filtrera fram önskad information snarare än att information strös ut över flertalet statiska sidor. Webbplatsen ska anpassa sig, inte användaren.

En viktig del i allt UX-arbete är därför inte bara en inledande kartläggning av målgruppens behov och användningsmönster – arbetet kräver också användartester, mätningar och uppföljning. Det är så vi skapar de bästa upplevelserna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?