Webbplatser i Drupal

Drupal är en plattform byggd på öppen källkod för webbpublicering som används av miljontals webbplatser över hela världen. Ett mycket flexibelt och mångsidigt verktyg som låter användare skapa och hantera innehåll på webben på ett enkelt sätt.

Drupal logo
website design

 

Varför Drupal?  

Drupal har en stor community av utvecklare och användare som tillsammans bidrar med moduler, teman och andra tillägg som gör det möjligt att anpassa Drupal efter dina specifika behov. Det är ett bra val för organisationer som behöver hantera stora mängder innehåll på ett professionellt sätt, eftersom det har många inbyggda verktyg för innehållshantering, hantering av administratörer och redaktörer, sökmotoroptimering samt tillgänglighet.

Öppen källkod

Fri att använda och anpassa. Inga licenskostnader. 

Mångsidighet

Lämpligt för många olika typer av webbplatser, inklusive e-handelsplattformar, nyhetsportaler och webbplatser för företag och organisationer. Flera språk och för allt typ av innehåll

Skalbarhet

Hanterar stora mängder innehåll och trafik. Skapa innehåll både för publika användare, medlemmar eller med de roller och behörigheter som önskas. 

Tillgänglighet

Drupal har många inbyggda verktyg för att göra en webbplats tillgänglig för alla användare och skärmar.

Säkerhet

Drupal har en stark säkerhet och uppdateras regelbundet för att hålla sig ajour med de senaste säkerhetshålen. Skydda innehåll för begränsad åtkomst med inloggning och behörighetssystem 

Community

Stor, aktiv global användarbas som driver utvecklingen av CMS:et framåt.  

Du är i gott sällskap

Här är några case vi är extra stolta över där Drupal används som CMS.

Ebeco case

Ebecos nya webbplattform får varmt mottagande

Ibland dyker det upp projekt där Kodameras förmåga testas till den yttersta gränsen. I fallet med värmeleverantören Ebecos nya webbplattform var det precis så, och tack vare det fina samarbetet med såväl kund som byrån Plats! blev resultatet något vi kunde vara stolta över.

Läs mer
GU bibliotek

Ny webbplats för Göteborgs Universitet

Att bygga en ny och mer lättillgänglig webbplats åt Göteborgs Universitet var en stor och utmanande process som krävde flera aktörers medverkan, däribland Kodameras. När projektet väl gick i mål så visade det sig att den digitala pilen träffat mitt i prick.

Läs mer
Tapetfabrik

Borås Tapetfabrik

I början av 2022 fick i uppdrag att skapa en ny webbplats byggd på CSS-ramverket Tailwind och den senaste versionen av CMS:et Drupal.

Läs mer

Fina ord från ännu finare partners <3

 

Vi trivs verkligen med att jobba med Kodamera, det är ett bra gäng som vi litar på.

- Cecilia Sandström, handläggare hos Svenska Brukshundklubben.

Vi litar på Kodamera som en trygg och kunnig partner som alltid levererar.

- Jenny Cleröd, marknadschef hos Ebeco

Det var tydligt redan från början att Kodamera ville göra det här bra och att de förstod vikten av rapporteringssystemet för vår verksamhet

- Emma Valham, kommunikationsledare hos Sjöräddningssällskapet

Varför Kodamera?

Vi är stolta över att få ansvaret att förvalta och vidareutveckla nya webbplattformar. Det här är några anledningar till varför man väljer oss som partner.

Frihet

Inga oöverskådliga avtal, licenskostnader eller lösningar bakom lås och bom. Äg din egna kod, hosta själv (eller inte). Vi tror på att framtidens digitala lösningar är flexibla, skalbara och kostnadseffektiva.

Långsiktighet

I 20 års tid har vi ägnat oss åt skräddarsydda webbplatser av högsta klass. Med erfarna medarbetare och en snittanställningstid på 8 år är du i trygga händer från start.

En mästare på Drupal

Drupal har varit en kärna i vår verksamhet sen start. Vårt team har en lång erfarenhet från några av Sveriges främsta webbplatser byggda på Drupal. Vi arbetar aktivt med att förbättra plattformen.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Drupal eller har du funderingar kring teknikval och strategi för er digitala plattform? Hör av dig till mig så hjälper vi er framåt. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?