Artikel

Årets julklapp går till Rädda Barnen

Adam Evertsson
Adam Evertsson22 december 2022

Hos oss på Kodamera har det på senare år blivit något av en tradition att skänka julklappar till välgörenhetsorganisationer. I jul hamnar det bidraget hos Rädda Barnen.

Illustration som visar att årets julklapp hos Kodamera går till Rädda Barnen

“Ge en julklapp som förändrar barns verklighet.” Det är budskapet som möter besökaren på Rädda Barnens webbplats i jultider. Organisationen finns i 120 olika länder runtom i världen och arbetar för alla barns självklara rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet.

“För en tryggare barndom på flykt från krig” är passande nog också årets tema i Musikhjälpen, som arrangeras på Kungstorget i Göteborg, bara ett par stenkast från vårt kontor.

“Prioriterar de som behöver hjälpen mest”

Varje år delar vi ut julklappar till våra kunder, och tidigare fick dessa välja från en lista innehållande flera olika alternativ, däribland biobiljetter och godis.
– Men det slutade med att de allra flesta kunderna valde att låta julklappen gå till en välgörenhetsorganisation, vilket vi tyckte var oerhört fint. Senare bestämde vi oss även för att själva ta beslutet kring var donationen ska gå, säger Jonas Sahlin, kundansvarig och partner.

Förra året var Cancerfonden mottagare, året före det BRIS. Och 2022 är det Rädda Barnen som får en extra gåva i juletid.
– Vi hade ett flertal välgörenhetsorganisationer i åtanke, men valde Rädda Barnen eftersom de har väldokumenterad erfarenhet av att hjälpa utsatta barn, men också en stor stor transparens i sitt arbete. Med sin expertis kan de prioritera de som behöver hjälpen mest, säger Jonas.

Vill även du vara med och donera en summa till Rädda Barnen så gör du det här.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?