Artikel

Kodamera stöttar barn i kris – skickar julklappar till BRIS

Adam Evertsson
Adam Evertsson17 december 2020

På julen ska man vara snäll. Kodamera gör naturligtvis inget undantag från den regeln, utan även i år skickas en klapp till välgörande ändamål – denna gång med barnrättsorganisationen BRIS som mottagare.

En orange bakgrund med ordet BRIS skrivet i stora röda bokstäver

Under den här tiden på året får alla anställda på Kodamera en gåva med sig hem inför ledigheten, som tack för fina insatser under de gångna tolv månaderna. 

På samma sätt tilldelas även samtliga befintliga kunder – en bit över 40 till antalet – julklappar, men inte i fysisk form. Under tidigare år har de istället själva fått välja vilken välgörenhetsorganisation som de tycker att klappen ska gå till, begränsat till ett par olika alternativ.
– Julen är en bra tid för omtanke, och det känns roligare att ge något till de som har det lite svårare än de som redan har en massa. Därför har vi valt att göra på det här sättet i några år nu, berättar Jonas Sahlin, partner och kundansvarig på Kodamera.

Men något urval görs inte den här gången, utan istället har man efter en diskussion på kontoret beslutat sig för att låta samtliga julklappar hamna under granen hos BRIS, Barnens rätt i samhället. 
– Våld i hemmet ser ut att ha ökat under coronapandemin med tanke på isolerings- och karantänkrav, och barnen är förstås särskilt utsatta. Därför tyckte vi att det kunde vara passande att skänka en gåva till just BRIS i år, säger Jonas.

BRIS arbetar för att stötta och hjälpa utsatta barn och unga, men också med att förbättra deras villkor samt rättigheter i samhället. Organisationen erbjuder bland annat barn möjligheten att ringa in och prata med en kurator kostnadsfritt, utan att det syns i telefonhistoriken.

Om du själv vill göra en donation till BRIS, så gör du det på deras webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?