Artikel

En nystädad webb i Supplies Directs regi

Adam Evertsson
Adam Evertsson22 augusti 2018

När städgrossisten Supplies Direct behövde en ny digital hemvist så vände man sig till Kodamera. Idag har man fått en lättöverskådlig och informativ webbplats som innehåller såväl en onlinebutik som ett utbildningspaket. 

image

Supplies Direct är ett B2B-företag som ingår i Procurator-koncernen, med städbutiker på flera platser runtom i landet. Utöver det erbjuder man även en serviceverkstad, maskinuthyrning och ett brett utbildningsprogram, som går under parollen “Ren kunskap. Stark support”.

Parallellt med att man vuxit på senare år har dock de digitala lösningarna förblivit desamma. Det har med andra ord funnits ett tydligt behov av en uppdaterad sajt, och den blev klar tidigare under sommaren efter en intensiv dialog med Supplies Direct.

– Vi har gjort ett arbete från ax till limpa och varit med under hela processen, förutom när det handlat om innehållet. Allt började med en förstudie och en design- samt UX-fas som vi sedan har implementerat, berättar André Aznar, Teamleader och AD på Kodamera.

Viktigt att vara anpassningsbar

Ett ledord under de projekt som Kodamera bedriver är “samsyn”, vilket innebär att man via ett analysarbete hittar en framkomlig väg som alla parter kan stå bakom. Så har även varit i fallet med Supplies Direct.

Det har också varit nödvändigt med ett visst mått av flexibilitet.

– Det har självklart dykt upp grejer under resans gång – saker som inte var med från början utan som blivit en form av tilläggsbeställning. Framförallt har det handlat om att ta fram ett anmälningssystem till utbildningen av städpersonal, säger André.

I dagsläget är det även så att vissa av de olika butikerna har e-handel, men inte alla. Den onlinebutik som finns i den ursprungliga versionen är därför geografiskt uppdelad. På sikt är dock ambitionen att det ska byggas en gemensam e-handelsplattform.

– Vårt mål är alltid att jobba med kunder och lösningar som spänner över en längre tid och förhoppningsvis är det här bara det första gemensamma projektet som vi bedriver tillsammans, konstaterar André Aznar.  

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?