Artikel

En samlingsplats för inre utveckling

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin24 februari 2012

Känner du ibland att livet inte riktigt blev som du hade tänkt? Att det måste finnas ett bättre sätt att leva livet än att fortsätta springa i det berömda ekorrhjulet? Systrarna Ovesson gjorde något åt saken.

Linda och Carina hade sedan tidigare ett stort intresse för inre utveckling och steget var inte långt till att utbilda sig till livscoacher. I samband med det insåg de att det inte fanns någon bra svensk samlingsplats för kurser inom området inre utveckling, som till exempel inbegriper meditation, qi gong och yoga.

Förrän nu. Tillsammans med tjejerna har Kodamera utvecklat konceptet Meditationsguiden.com, som samlar svenska kurser, kursarrangörer och inspiration kring ämnet inre utveckling. Kursarrangörer från hela Sverige bidrar till att fylla webbplatsen med information om aktuella kurser, medan Linda och Carina står för inspiration i bloggform. 

Nära samarbete gav flexibel lösning

En stor del av utmaningen i konceptet låg i att hitta en flexibel lösning på hur arrangörer väljer sin exponering på webbplatsen. Kurserna och arrangörsprofilen får, beroende på vilken exponering man valt, olika uttryck i färg, form och innehåll. Meditationsguiden har också fått ett system för att hantera fakturering mot arrangörerna, där Drupal varit en effektiv motor i bakgrunden.

Stor vikt lades i projektet på att göra ett användarvänligt gränssnitt, då alla arrangörer själva ska lyckas registrera sig, sätta upp en presentationsprofil och lägga in kurser. Ett bra gränssnitt ger gladare användare och en webbplatsadministratör som slipper lägga ner mycket tid på handhavande support.

Uppdraget har på många sätt handlat om affärsutveckling, som skett i nära samarbete mellan byrå och kund.
- Kodamera är kompetenta, professionella och tillmötesgående. Det har känts både tryggt och roligt att jobba med dem, säger Linda Ovesson.

Enormt gensvar

Två månader efter lanseringen har Meditationsguiden.com över 300 registrerade arrangörer och runt 550 publicerade kurser. Att ämnet är högintressant märks inte minst på Meditationsguidens facebooksida, där de dagliga inläggen ofta får hundratals reaktioner.

- Ja, det känns fantastiskt roligt nu när webbplatsen varit live ett par månader, säger Carina Ovesson. Vi är stolta över att ha lanserat en så bra webbplats, som bara är början på en spännande resa!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?