Artikel

Ny webbplats för Föreningen DIS på Drupal 8

Adam Evertsson
Adam Evertsson30 augusti 2016

Med datorernas hjälp har släktforskningen inte bara blivit snabbare utan även enklare. Mer och mer information blir tillgängligt i digital form och föreningen DIS - Föreningen för datorhjälp i släktforskningen - verkar för att ge släktforskar- och datorstöd för medlemmarna i samverkan med arkiv och andra släktforskarorganisationer.

En skärmbild av DIS nya webbplats.

Över 24000 medlemmar kommer nu att få en ny medlemswebb där innehållsbyrån Dagny har gjort förarbetet och Kodamera stått för nytt koncept samt design och utveckling. Föreningen har också fått en uppdaterad grafisk profil från Grand Public i Jönköping.

Syftet med den nya webbplatsen är att på ett luftigt och enkelt sätt föra fram föreningens budskap och i förlängningen locka fler att bli medlemmar i föreningen. Webbplatsen ska också uppfattas som mer modern och levande jämfört med tidigare, ett arbete som Dagny och Kodamera har jobbat tillsammans för att möjliggöra.

En första version av webbplatsen har nu lanserats och under arbetet har ytterligare behov identifierats som kommer att prioriteras tillsammans med andra utvecklingsinsatser i föreningen.

Webbplatsen öppnades redan under våren i samband med lanseringen av släktforskningsprogrammet DISGEN 2016.  Programmets handledning finns nu i form av närmare 100 guider som enkelt kan uppdateras i takt med programmets utveckling och medlemmarnas behov. DISGEN 2016 finns för gratis nerladdning så det kan provas i 30 dagar.

Den nya webbplatsen är byggd på Drupal 8 och med responsiv design.

Webbplatsen kan besökas på www.dis.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?