Artikel

Ny webbplats för Porsche Club Sverige

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin7 april 2015

​Porsche Club Sverige, världens fjärde största Porscheklubb, lanserar idag sin nya, uppgraderade kommunikationsplattform, byggd med Drupal. Med responsiv design och en total omarbetning av strukturen sätts medlemmen i fokus.

Porsche Club Sverige, världens fjärde största Porscheklubb, lanserar idag sin nya, uppgraderade kommunikationsplattform.

2013 utvärderade Kodamera den dåvarande lösningen och fick under 2014 uppdraget att ta fram en hållbar plattform med medlemmen i fokus. Önskemålet var att den skulle vara baserad på öppen källkod samt vara tillgänglig i mobilen.

Tillsammans med representanter från föreningens styrelse och verksamheten genomfördes workshops och intervjuer med nyckelpersoner enligt processen effektkartläggning. När verksamhetens mål var kartlagt och behoven hos föreningens alla intressenter identifierats togs ett konceptförslag fram på vilka delar som bör ingå i den nya webbplattformen. Det är detta konceptförslag som ligger till grund för den nya webbplatsen.

En modernare och responsiv design med större tillgänglighet lyfter fram aktiviteter och annonser för medlemmen och klubbens modellregister har utökats och fått bättre struktur för att kunna erbjuda en historik kring olika bilars historia och ägandeskap. Övriga delar av plattformen erbjuder aktivitetslistor, intressegrupper, diskussionsforum samt en integration med föreningens medlemsregister.

Den nya webbplatsen är byggd med Drupal, vilket ger goda möjligheter till vidareutveckling. I arbetet med att bygga upp nya porsche.nu så har medlemmar, registrerade bilar, annonser, bildalbum och 140 000 foruminlägg migrerats över från den äldre lösningen, till Drupal.

Fakta om Porsche Club Sverige

Porsche Club Sverige är en ideell förening där drygt 100 funktionärer arbetar utan någon ekonomisk ersättning. Den svenska klubben är den fjärde största Porscheklubben i världen - bland totalt cirka 360 klubbar. Endast den amerikanska, brittiska och tyska är större. Porsche Club Sverige bildades 1976 av entusiaster för entusiaster där det gemensamma intresset är Porsche. Idag har klubben ungefär 5600 medlemmar. Under ett år arrangeras cirka 160 aktiviteter av klubbens funktionärer. De är fördelade över hela landet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?