Artikel

Kodamera implementerar Google Wallet på webbplatsen Meditationsguiden

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin20 december 2013

Användarvänlighet och effektivitet stod i fokus när Kodamera hjälpte Meditationsguiden att byta betallösning. Valet föll på en nykomling – Google Wallet.

Meditationsguiden är inte bara Sveriges största söktjänst för tjänster inom hälsa. Numera är det också en av de första svenska webbtjänsterna som drar nytta av alla fördelar med nya Google Wallet.

Den tidigare betallösningen behövde uppgraderas. Det uttalade målet var att göra betalningsprocessen både enklare att använda och administrera.“När Meditationsguidens annonserande kunder gått igenom betalningsprocessen aktiverades tjänsterna som köpts för hand. Det innebar att kunderna fick vänta och Meditationsguiden fick merjobb” säger Kodameras projektledare Mikael Svensson.

I jakt på en bättre lösning vändes blicken mot Google Wallet – en betalningstjänst vars API tillgängliggjorts under 2013. Med Kodameras implementering av Google Wallet får Meditationsguidens annonserande kunder tillgång till sina tjänster direkt efter att köpet genomförts. Och väljer de att avsluta sin månatliga betalning via Google Wallet skickas en signal direkt till Meditationsguiden och prenumerationen på tjänsten upphör automatiskt.

Google Wallet är i nuläget en relativt ovanlig lösning på den webbaserade betalmarknaden, men användare finns det redan i massor. Om man ser till den alltjämt växande mobila marknaden har Android-plattformen cirka 55 procent av marknadsandelarna i Sverige – samma andel gör sina app-köp i Google Play med hjälp av ett Google Wallet-konto.

“Tack vare den nya betallösningen sänks tröskeln för en stor grupp av användarna och risken för att köp ska utebli på grund av betalningsmetoden minskar”, säger Mikael Svensson.

Om Meditationsguiden

Meditationsguiden är Sveriges största söktjänst för kurser i hälsa och avslappning. Förutom kurser förmedlar Meditationsguiden event, resor och retreats inom yoga, meditation, personlig utveckling, mindfulness och qi gong från arrangörer i hela landet. Meditationsguiden har cirka 700 registrerade arrangörer och 22 000 unika besökare per månad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?