Artikel

Välkommen till Kodamera, Christofer!

Adam Evertsson
Adam Evertsson6 september 2018

Från skolbänken och rakt in i hetluften hos Kodamera. Det är resan som den 27-årige webbutvecklaren Christofer Jungberg nyligen gjort.– För mig var det viktigt att komma till en arbetsplats där jag får stora möjligheter att utvecklas, och det får jag här, säger han.

Vår nya kollega Christopher Jungberg

Att arbetsstyrkan växer på Kodameras kontor i centrala Göteborg, bara ett stenkast från Järntorget, har sin naturliga förklaring. Under det senaste året har kundlistan vuxit sig allt större och rymmer nu bland annat Svenska Sjöräddningssällskapet, Göteborgs Universitet och Wallvision. 

– Det har också gjort att vi fått ett större behov av utvecklare, konstaterar Jonas Sahlin, kundansvarig projektledare på Kodamera.

Under den senaste ansökningsprocessen – som resulterade i att flera kvalificerade kandidater hörde av sig – fastnade man för Christofer Jungberg, ursprungligen från Borlänge men sedan ett år tillbaka bosatt i Göteborg.

Han har precis genomfört en tvåårig utbildning i webbprogrammering på Blekinge Tekniska Högskola och smygstartade det nya jobbet hos Kodamera i somras.

– Christofer kommer direkt från skolan, men vi uppfattade direkt att han hade bra utvecklarkunskaper. Det märks att han har ett stort intresse för att programmera och det känns som att han har mycket erfarenhet trots att han inte jobbat med det här tidigare, säger Jonas.

Christofers väg från ansökan till anställning gick bland annat via ett inträdesprov, i form av ett utvecklartest. Därefter fick han presentera för Kodamerateamet hur han gått tillväga. Och visst imponerade Christofer – idag har han tagit plats i ett av produktionsteamen och fokuserar framförallt på backend-utveckling.

– Allt är väldigt proffsigt på Kodamera och det är en schysst blandning av folk. Jag gillar också uppdelningen av hur vi jobbar: någon designar, en annan sitter med frontend och en tredje med backend. Jag vill fortsätta att utvecklas mer, och det här känns som en utmärkt plats att göra det på, säger Christofer som själv refererar till sig själv som en “problemlösare”.


Vill du jobba för en lite mindre byrå med god gemenskap, ett attraktivt läge och många spännande kunder? Då kanske Kodamera kan vara något för dig. Just nu är vi exempelvis på jakt efter både utvecklare och systemarkitekter. 

Börja gärna med att skicka ett mejl till jobb@kodamera.se och berätta mer om dig själv, dina kunskaper och dina drömmar. 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?