Artikel

Kodamera ser över totalen för Portalen

Adam Evertsson
Adam Evertsson28 april 2020

Kodamera är ofta med vid starten av projekt, men kan också komma in halvvägs för att kvalitetssäkra det arbete som gjorts. Som i fallet med Portalen.se. – Vår gedigna Drupal-erfarenhet har kommit till nytta här, säger kundansvarige projektledaren Andreas Rejvik.

Illustration av vår nya kund Portalen.se med en skärmdump på en datorskärm

Portalen.se är en mötesplats på nätet för konsumenter och leverantörer som vill marknadsföra sina produkter inom hus och hem. Den består av olika specifika ämnesportaler där man samlat all information som behövs för att kunna hitta vidare inom denna bransch.

Portalen.se är byggd på en multisajtlösning i Drupal, och avsikten har varit att utveckla den ytterligare. Hösten 2019 hörde man sedan av sig till Kodamera för att säkra förvaltningen av lösningen samt ta arbetet vidare med att förbättra portalerna.
– Vi har gjort en analys av den här lösningen för att vidareutveckla webbplatsen och få upp kvalitén. Därefter har vi börjat åtgärda det som behövts, konstaterar Andreas Rejvik.

Kodameras uppdrag har bland annat bestått av att höja säkerheten på webbplatsen, sökmotoroptimera den och få besöksstatistiken att fungera bättre. Det har man kunnat göra genom att se över statistiksystemet och identifiera möjliga förbättringspunkter.
– Vår gedigna Drupal-erfarenhet har kommit till nytta här och gjort att vi kan se om något är bra byggt eller om det finns detaljer som borde fungera bättre. När man kommer in som en ny part och granskar en lösning som en annan part byggt så ser man ofta på den med andra ögon och kan genom att granska lösningen på olika sätt förbättra och optimera olika delar, säger Andreas och berättar att kunden är nöjd med de digitala framsteg som gjorts hittills.

Är du i behov av digital hjälp?

Hör av dig till oss så hittar vi en gemensam väg framåt!

Andreas Rejvik

Andreas Rejvik

Kundansvarig projektledare/Partner

andreas@kodamera.se0734-25 25 01

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?