Artikel

Kodamera inleder samarbete med Nordiska Akvarellmuseet

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin7 juni 2017

Nordiska Akvarellmuseet är en plats för möten mellan konst, människor och natur. När museet nyss avslutade jakten på en ny partner som kan förädla verksamhetens digitala närvaro föll valet på Kodamera.– Det känns otroligt roligt att få chansen att jobba med en sådan kulturell institution som Nordiska Akvarellmuseet, säger Adam Evertsson, projektledare på Kodamera.

Nordiska akvarellmuseet

Längst ut på klipporna i Skärhamn mitt i Bohuslän lever en inspirerande mötesplats för konst baserad på vatten, pigment och papper. Här har Nordiska Akvarellmuseet visat konst i världsklass sedan sommaren 2000, bland annat från Salvador Dali, Bill Viola, Louise Bourgeois och svenska favoriter som Elsa Beskow, Anders Zorn och Lars Lerin. Vid sidan av sina utställningar har museet dessutom en pedagogisk verksamhet och ett stort utbud av kulturarrangemang.
 
Kodamera kommer att arbeta med vidareutveckling samt support och förvaltning av museets webbplats. Projektledaren Adam Evertsson ser fram emot samarbetet.
 
– Det här är första gången som vi får chansen att jobba med ett museum, men vi ser många likheter med våra andra kunders webbplatser och kommer att kunna applicera våra kunskaper här med, säger han.

Vad tycker du känns mest spännande inför starten av samarbetet med Nordiska akvarellmuseet?

– Vi jobbar aktivt med att övervaka, följa upp och jobba utifrån den data som kundens webbplats skapar. När vi presenterade detta för kunden så visade de ett stort intresse för ett sådant arbetssätt vilket är extra roligt. Att känna att man som leverantör “klickar” med en kund är något speciellt och det borgar för ett bra samarbete framöver.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?