Artikel

Lokalnytt lanserar ny webbplats med koncept av Kodamera

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin2 september 2014

Lokalannonser, analyser och upplysande artiklar. Det är exempel på innehåll Lokalnytt serverat sina kunder sedan 1997. Men det är först i år hela Lokalnytt på allvar flyttar in i den digitala världen. Med hjälp av Kodameras koncept vävs nu lokalannonser på ett naturligt sätt samman med relevanta analyser och artiklar.

Lokalnytt är branschledande i Sverige inom fastighetsförmedling. Företaget anlitade Kodamera för att ta fram koncept och design för en ny webbplats, implementationen av både front- och backend sköttes på egen hand. En av utmaningarna var att ta tillvara på allt det innehåll Lokalnytt producerar och maximera nyttan både för de som söker lokal och de som annonserar om sina lokaler.

Lokalnytt befann sig i en situation där magasinet, webbplatsen, den mobilanpassade webbplatsen och PDF-tidningarna levde ett spretigt liv. De olika kanalerna krävde mycket administrering och det ställde framför allt höga krav på kommunikationen till kund om vilka kanaler som gjorde vad. En av de tidigast identifierade målen blev därför att samla Lokalnytts innehåll och kanaler till en digital fåra.

Enkelt, tydligt och kraftfullt

Fokus har legat på att skapa en så enkel och tydlig upplevelse som möjligt för besökaren. Sökfunktionen, som tidigare upplevts som lite klumpig, förenklades utan att för den delen bli mindre kraftfull. Annonsutrymmet för banners krymptes avsevärt för att sätta fokus på det som ansågs viktigt för användaren.

De artiklar som Lokalnytt publicerar visas numera i en så relevant kontext som möjligt. Söker besökaren efter lokaler i Solna är det också i samband med dessa sökningar artiklar rörande Solna kommer att exponeras.

Ny annonslösning

Innehållslösningen öppnade också dörren för Lokalnytt att erbjuda sina annonsörer att köpa native ads. Istället för traditionella banners erbjuds nu annonsörerna alltså möjlighet att beställa artiklar om valfritt ämne eller område. Innehållet produceras av Lokalnytts redaktion för att säkerställa kvalitén och relevansen för målgruppen.

I slutet av augusti släpptes den första versionen av Lokalnytts nya webbplats. Release två, en ännu mer putsad version, räknas att lanseras i november.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?