kundcase

Ebeco

Golvvärmeinstallatörer på fält utan tillgång till datorer och en statistik som visade på fler besök från mobila enheter gav tydliga indikationer. Ebeco ville ge sina kunder det bästa möjliga digitala stödet. Lösningen blev en responsiv version av deras webbplats för ökad tillgänglighet på alla enheter.

Webbplats:

Projektperiod:

Tidsperiod
Februari 2013

UI bild
Skärmdump från Ebeco.se
kundcase_feature
Body

Våren 2012 var drygt 18 procent av Ebecos besökare mobila, och Ebeco – som sedan tidigare är kund hos Kodamera - ville göra webbplatsen mer attraktiv för denna grupp användare. Syftet var dels att få dem att stanna längre på webbplatsen, men framförallt för att presentera varumärket och Ebecos produkter på ett så attraktivt sätt som möjligt.

Då behovet ställde krav på att webbplatsen skulle fungera både på populära mobiltelefoner och på surfplattor av varierande storlek var en responsiv omdesign den naturliga lösningen. Under huven byggdes webbplatsens tema om för att kunna anpassa sig efter besökarens skärmstorlek, och speciallösningar i form av bland annat en mobilanpassad meny lades in där de behövdes för att optimera upplevelsen.

Julia Lorenz, marknadschef på Ebeco, är nöjd med effekten:
– En fjärdedel av besökarna på vår egen webbplats kommer idag från mobila enheter – fyra gånger så många som för ett år sedan. Det är otroligt mycket värt för oss att veta att vår webbplats är lika tillgänglig och användarvänlig oavsett enhet, speciellt eftersom vår prioriterade målgrupp är hantverkare i farten, utan konstant tillgång till dator.

www.ebeco.se

Nästa kundcase

Garanterat enkelt