Artikel

Adam hoppas leverera under praktik på Kodamera

Adam Evertsson
Adam Evertsson23 september 2020

Att 30-årige Adam Kjäll vill arbeta med datorer har han vetat ett tag, och via utbildningen till frontendutvecklare har han hittat helt rätt. Det är också i samband med den som han nu gör sin praktik på Kodamera.

Fotografi av Kodameras nya praktikant Adam Kjäll

Under tio höst- och vinterveckor kommer Adam att tillbringa åtminstone två dagar i veckan på kontoret vid Järntorget i Göteborg, och resterande arbetstid hemma. I hans fall är det en trerumslägenhet i ett landshövdingehus på Hisingen.

Intresset för webbutveckling har funnits sedan gymnasiet, men efter studenten tog det några års “ströjobb” innan han insåg vad han ville göra. 
– Först pluggade jag datavetenskap på Göteborgs Universitet, men jag upplevde att det var för mycket teori och för lite projekt för mig. Då hittade jag utbildningen i frontendutveckling på Medieinstitutet, och jag har inte ångrat mig en enda dag sedan jag började där. Det har varit precis det jag behöver: mer praktiskt lärande och mycket grupparbeten, vilket passar mig, konstaterar Adam Kjäll.

En problemlösare

Han beskriver sig själv som en nyfiken problemlösare med ett starkt intresse för design, och de egenskaperna lär han dra nytta av under sin praktik på Kodamera. 
– Jag hoppas få en bra uppfattning av hur arbetslivet ser ut för en frontendutvecklare: vad man kan vänta sig för dagliga uppgifter, gruppdynamik, möten, kundkontakt och allt sånt. Det är min förhoppning, säger Adam som hittade till Kodamera via en klassisk googling.

Namn: Adam Kjäll
Ålder: 30
Bor: Göteborg
Familj: Sambo
Utbildning: Front End Developer på Medieinstitutet
Favorittjänst: “Spotify. Kanske ett tråkigt svar, men där har du musik och nu även poddar, så man behöver inte längre gå till andra appar för det. Det är en fantastisk app som är lätt att använda.”

Och väl på plats har det första intrycket varit väldigt positivt.
– Det är en skönt avslappnad stämning. De verkar vara kompisar med varandra och ha kul tillsammans. Det är ledigt och härligt och verkar vara viktigt att alla ska känna sig välkomna, vilket nog också gör att det är lätt att öppna upp sig om man någon gång får problem med något.

Vid sidan av jobbet gillar Adam att se på film och tv-serier, men han försöker också upprätthålla en analog sida av sig själv: den sida som seglar med egna båten på sommaren, och som håller på att lära sig spela elgitarr.
– Jag sitter och klinkar på den under nästan all fritid jag har. Jag har spelat lite akustiskt tidigare, men med elgitarren kan jag koppla på datorn och helt plötsligt välja en massa “sounds”. Tekniken gör att det blir roligare, konstaterar han, förhoppningsvis medveten om att det intresset med andra ord inte är så analogt längre.

Kodamera tar varje år emot ett flertal praktikanter – under det coronapräglade 2020 är siffran hittills tre stycken – och ambitionen är alltid att det ska vara starten på en långvarig relation. Som exempel kan nämnas att den senaste praktikanten, Benjamin Fransson, nyligen fick en fast anställning som systemutvecklare.
 

Skulle du vilja praktisera på Kodamera?

Släng iväg ett mejl så kanske det är du som får chansen att bli en del av vårt starka team!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?