Artikel

Alingsås kommun byter till öppen källkod

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin1 juli 2009

Fler och fler kommuner börjar nu få upp ögonen för öppen källkod. Denna gången är det Alingsås kommun som med hjälp av Kodamera webbyrå kommer att lansera en ny webbplats i Drupal.

Placeholder

Kodameras uppdrag är att utifrån en framtagen webbdesign och struktur skapa en webbplattform för hantering av all information för hela Alingsås kommun. Webbplatsen kommer att byggas i Drupal och administreras av många olika avdelningar och redaktörer inom kommunen. Syftet med att byta publiceringsverktyg är att spara in på löpande licenskostnader, kvalitetssäkra informationen och samtidigt utveckla en webbplats som uppfyller kraven på tillgänglighet.

-"Fördelen med Drupal är att det är kraftfullt och samtidigt lätt för publicisterna i kommunen att använda. Tack vara öppen källkod slipper vi nu också licenskostnader helt. Det spar pengar och ger oss även en större flexibilitet." Detta säger Robert Persson, webbredaktör på kommunen.

Så håll ögonen öppna, snart kommer en ny version av www.alingsas.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?