Artikel

Benjamin går från praktik till handling på Kodamera

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin19 augusti 2020

20-årige Benjamin Fransson påbörjade i vintras sin praktik på Kodamera. När den avslutades erbjöds han – och tackade ja till – en anställning. – Det har varit otroligt lärorikt hittills, säger han.

Benjamin Fransson är nyanställd på Kodamera

Benjamin tog i maj sin examen från webbutvecklarprogrammet på Yrgo, och avslutade sina tvååriga studier med ett halvårs praktik på Kodameras kontor vid Järntorget i Göteborg. Eller ja: inledningsvis tillbringades dagarna där, men i samband med coronavirusets utbrott fick även han finna sig i att arbeta hemifrån.

Om praktiken säger han så här:

– Det har varit väldigt intressant. Jag har verkligen fått en inblick i hur rörigt men underbart det är i verkligheten. Tidigare har jag i princip bara suttit i skolprojekt och mina egna “sandlådeprojekt” där jag har haft hur mycket tid som helst och ingen specifik budget, men här har man fått förhålla sig till kunden, ekonomin och alltihop. Det är en ganska stor skillnad jämfört med friheten när man är själv och bara “leker omkring” med programmering.

När Benjamin Fransson precis hade påbörjat sin praktikperiod så berättade han att ambitionen var att kunna bidra på allvar till Kodameras verksamhet. Det upplever han också att han har gjort:
– Ja, det känner jag att jag har lyckats med. Det har känts väldigt bra och jag är väldigt stolt över den insats som jag gjort här under min praktik. Jag tycker verkligen att jag varit en del av teamet och en anställd bland alla andra, med den skillnaden att jag inte kostat så mycket, säger han och skrattar.

Numera heltidsanställd

Den “lilla” detaljen blir det ändring på framöver då Benjamin på kort tid gått från praktikant till deltidsanställd, och sedan mitten av augusti har en heltidsanställning på Kodamera. Han kommer där att arbeta som systemutvecklare.
– Det känns skönt att ha fått jobb på ett ställe med en så skön arbetsgivare och där beslutsleden är korta. Jag tycker om att kunna påverka miljön och arbetsplatsen och det får man chansen till här på Kodamera, säger Benjamin, som hittills framförallt varit involverad i bygget av en digital kursakademi åt Svenska Brukshundklubben.

Enligt Andreas Rejvik, grundare, partner och kundansvarig projektledare på Kodamera, har Benjamin visat framfötterna genom såväl sin tekniska kompetens inom webb- och systemutveckling som sin förmåga att samarbeta med kollegor samt kunder. 
– Det känns väldigt kul att vi kan ha en praktikperiod som är givande för individen, och där praktikanten också kan bidra med kunskap och förmåga till den grupp som han eller hon arbetar med. Att den sedan kan gå över i en anställning är planen från början, och det är givetvis mycket roligt när vi väl får till det, säger Andreas.

Benjamin, vad skulle du säga till någon som överväger att praktisera på Kodamera?
– Gör det, helt klart! På Yrgo brukar man säga att om man väl gått där en gång så blir man aldrig av med det, utan det är med dig resten av livet. Jag känner redan nu att det är lite samma sak med Kodamera. Det är så trevligt folk och en så härlig gemenskap, och dessutom finns det en sorts “startupkänsla” som jag inte tror att man kan hitta någon annanstans. 
 

Söker du praktik?

Vi på Kodamera tar emot praktikanter under både vår- och höstterminen. Skicka ett mejl där du berättar mer om dig själv så kanske det är just du som gör oss sällskap på Första Långgatan 16!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?