Artikel

"Blev inkastad i hetluften redan från start"

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin19 december 2016

Christian Nordmark har precis avslutat en tre månader lång praktikperiod på Kodamera. Nu väntar slutförandet av apputvecklar-utbildningen.– Jag trivs bäst när jag får utveckla cross platform-lösningar som binder ihop både webbar och appar, säger han.

Han har sin bakgrund inom webbutveckling, men efter en tid i branschen kände Christian Nordmark ett behov av att bredda sig och prova på någonting nytt. Sökandet ledde till slut fram till att han hoppade på utbildningen Applikationsutvecklare på IT-Högskolan i Göteborg. Nu har han precis slutfört sin praktikperiod på Kodamera.

– Det har varit en riktigt kul och lärorik period. Senast arbetade jag inhouse så jag tar med mig mycket av hur det är att arbeta på en byrå. Man måste ha väldigt bra koll på vad man arbetar med, hur man fördelar sin tid och hur man strukturerar sitt arbete, säger Christian.

Namn: Christian Nordmark
Född: 1986
Bor: Hisingen, Göteborg
Utbildning: Applikationsutvecklare, IT-Högskolan i Göteborg
Favorittjänst: Spotify. Den fyller alla funktioner den ska och den gör det på ett bra sätt med ett schysst gränssnitt.

Vad har du sysslat med under din tid på Kodamera?

– Allt möjligt. Jag blev inkastad i hetluften redan från start, vilket jag uppskattar. Att få sitta med riktiga uppgifter är mer utvecklande och man känner att man gör nytta. Till en början var det mindre saker och mot slutet satt jag med i en sprint-release för en av byråns större kunder. Det var riktigt kul att arbeta mot en deadline. Man går in i en högre växel och jag kände mig till 100 procent som en del av teamet.

Skulle du rekommendera andra att söka praktik på byrån?

– Ja, verkligen. Jag tycker att de skött det riktigt bra. Det handlar dels om att man blir satt i riktigt arbete tidigt men dels också om de mjuka värdena. Det är ett riktigt gott gäng, det har klaffat bra med medarbetarna på ett personligt plan och de har varit väldigt tillmötesgående de gånger jag behövt lägga lite tid på skolgrejer.

Nu återgår du till utbildningen, kommer du bara att fokusera på appar från och med nu?

– Jag tycker faktiskt att det är ganska tråkigt när man blir instängd i att bara utveckla för iPhone eller Android. Jag trivs bäst när jag får utveckla cross platform-lösningar som binder ihop både webbar och appar. Det är en värld där det händer väldigt mycket och många tycker att det är svårt att hänga med men ... jag tycker mest att det är ballt.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?