Artikel

E-handelsexperten Daniel kommer “hem” till Kodamera

Adam Evertsson
Adam Evertsson17 mars 2021

Att börja på ett nytt jobb innebär alltid en viss startsträcka. För Kodameras senaste nytillskott, systemarkitekten Daniel Andreasson, är den dock ganska kort – han har ju varit här förut! – Det är en fantastisk arbetsplats, säger han.

Profilbild på vår kollega Daniel Andreasson

Över ett arbetsliv hinner man med mycket, om man så vill. Och nog har Daniel Andreasson hunnit göra många olika saker fram till nu.

Han har arbetat på handelsträdgård, jobbat på lager, haft hand om parkeringsautomater och varit dörrvakt i Göteborgs uteliv. Men när det var dags för familjen att växa i antal så valde han att hoppa på utbildningen “Agile Web Developer” vid en yrkeshögskola i Göteborg. Han slängdes därmed in i en IT-bransch som inte var helt ny för honom, eftersom att han dessförinnan hade programmerat en del på fritiden.

Studierna hade “open source”-inriktning och Daniel fastnade tidigt för plattformen Drupal, vilket var en anledning till att han 2014 – efter att ha jobbat en tid med e-handel för Webbhuset – kom till Kodamera, då med just titeln “Drupal developer” på sitt visitkort.
– Jag var där i ett år och sju månader, och det var en underbar tid. Det är en fantastisk arbetsplats och den enda anledningen till att jag gick vidare var att vi köpte hus och att jag ville ha kortare restid till jobbet, berättar han.

Många kända ansikten

Daniel hamnade på underklädesföretaget Miss Mary of Sweden i Borås och utvecklade där deras e-handelsplattform, innan han lockades till IHM Business School för att genomföra ett omfattande förändringsarbete. Därefter blev det ännu en sejour på Miss Mary of Sweden.

Namn: Daniel Andreasson
Ålder: 42
Bor: Rävlanda
Familj: Fru, tre barn och fyra katter
Favorittjänst: “YouTube och Twitter, även om TikTok är livsfarligt för där bara försvinner tiden. På twitter läser jag framförallt mycket om spel och sånt, det är intressant.”
Aktuell som: Ny systemarkitekt på Kodamera

Men kontakten med Kodamera har hela tiden hållits vid liv och nyligen uppenbarade sig möjligheten att göra comeback, men i en ny roll som systemarkitekt. Det innebär att han bland annat kommer att analysera och ta fram kombinationer av IT-system som matchar de aktuella kundernas kravställning och behov. 
– Jag har sett fram emot det här jättemycket. Det är ett lite urvattnat uttryck, men visst känns det som att komma “hem”. Det har säkerligen hänt mycket hos Kodamera sedan jag slutade, men många som jag jobbade med då är fortfarande kvar och det är förstås en trygghet för mig, säger Daniel Andreasson.

Vad tror du att du framförallt kan bidra med hos Kodamera?

– På mina senaste arbetsplatser har jag tagit med mig mitt analytiska tänkande när det kommer till att byta plattformar och att på något sätt skapa en enkelhet kring det. Det är vanligt annars att man krånglar till det och skapar komplexa system som är alldeles för svåra för kunden att använda. Sedan hoppas jag givetvis dra nytta av min erfarenhet inom e-handel.

Det hoppas vi också. Välkommen tillbaka, Daniel!
 

Är du vårt nästa tillskott?

Vi håller alltid utkik efter personer som kan tillföra något hos oss. Hör av dig så får vi se om det är du! 

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?