Artikel

IHM Business School lanserad

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin5 maj 2010

IHM Business School, som är en ledande aktör inom affärsutbildningar, har idag lanserat sin nya webbplats.

En modern webbplats som skapar en central kanal i IHM's övriga marknadskommunikation. Webbplatsen är utvecklad av oss på Kodamera tillsammans med IHM.

Omvänd kommunikation och med inbound marketing

IHM är en del av näringslivet - de står mitt i näringslivet. För personer som arbetar med försäljning, ekonomi, marknadsföring, kommunikation och ledarskap är IHM's nya webbplats en självklar plats att söka kunskap och inspiration på. Av den anledningen är det redaktionella innehållet i form av artiklar, krönikor, nyheter och bloggar det primära innehållet på den nya webbplatsen - tillsammans med aktiviteter i form av frukostar, seminarium, prova-på-lektioner m.m. Utbildningarna, som är IHM's verksamhet, finns på den nya webbplatsen och de återfinns sekundärt. Det redaktionella innehållet tillsammans med en bra informationsarkitektur leder besökaren till IHM's produkter och tjänster i form av affärsutbildningar.

Att göra en sådan helomvändning i sitt sätt att kommunicera med marknaden tycker vi är rätt sätt att agera i vårt moderna, digitala och sociala samhälle. IHM fokuserar dessutom på att i flera digitala kanaler bli hittad av besökaren och potentiella kunder, i stället för att leta upp kunden för att sedan marknadsföra sig mot den. Det vill säga att säljaren ber sin mottagaren om lov innan den börjar marknadsföringa sig mot kunden. Detta står i motsats till traditionell marknadsföring där säljaren betalar sin väg till kunden via olika typer av annonsering. IHM finner bättre sin målgrupp och bättre sina kunder, samt att de bygger en långvarig kommunikation med sina besökare. IHM's nya webbplats ska driva deras affärer och generera dem ökad försäljning.

Flera digitala kanaler och Drupal som plattform

Då webbplatsen bygger på webbpubliceringssystemet Drupal har IHM dessutom fått ett mycket kraftfullt verktyg för sin nya webbplats. Förutom att publicera information på webbplatsen integrerar webbplatsen med andra digitala kanaler såstom t.ex. Facebook, Twitter, Twingly och YouTube. Det medför att IHM enkelt kan publicera och kommunicera i flera kanaler via ett och samma verktyg - det är både effektiviserande och tidsbesparande. Tidigare låg hanteringen av aktiviteter i ett separat system. Med Drupal hanterar nu IHM hela sitt flöde kring aktiviteter - från publicering av en aktivitet, att en besökare anmäler sig till att IHM mottager anmälan och skickar ut bekräftelser till deltagarna. Vad gäller interaktion med besökaren sker det genom att mycket innehåll på webbplatsen går att kommentera. Det skapar en dialog, öppenhet och transparens hos IHM.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?