Artikel

“Jag känner att jag blivit hörd under min Kodamera-praktik”

Adam Evertsson
Adam Evertsson9 juni 2020

Efter 13 veckors praktik på Kodamera kan 27-åriga Ella Shams konstatera att coronavirusets framfart kom olägligt, men att hon bär med sig många nya kunskaper, erfarenheter och insikter efter tiden där. – Jag känner verkligen att jag har blivit hörd, och det har varit viktigt för mig, säger hon.

Porträttbild av vår praktikantkollega Ella Shams

Ella tog alldeles nyligen examen från Sälj- och Marknadshögskolan i Göteborg, där hon läst till Account Manager inom IT. Inom ramen för utbildningen ryms såväl försäljning som marknadsföring, och under praktiken på Kodamera har Ella hunnit med att vara delaktig i båda bitarna.

Det har bland annat skett i form av identifiering av så kallade “leads” – nya potentiella kunder och kontakter – samt ett utvecklingsarbete på Kodameras sociala plattformar.
– Det bästa har varit att de lyssnat på mig. Det är lätt hänt med praktikanter att de inte blir hörda för att de inte anses ha lika mycket kunskap eller erfarenhet, men Kodameras inställning har aldrig varit att jag är superduperjunior, utan de har varit öppna för det jag sagt, berättar Ella Shams, som även har en bakgrund inom datateknik och teknisk matematik.

Av förklarliga skäl – läs: Covid-19 – har kontorsdagarna och de fysiska kundmötena varit lätträknade, men för Ella har det inte utgjort något större problem.
– Vi har haft två interna möten varje vecka, så man har hela tiden känt sig som en del av teamet. Dessutom jobbar Kodamera på ett väldigt agilt sätt som passar mig jättebra. Det går att arbeta helt själv, samtidigt som man håller tät kontakt med de andra.

Ella har också upplevt att man lagt stor vikt vid hennes välmående under praktikperioden.
– Jag är en människa som behöver jobba på kontor istället för hemma, så för min psykiska hälsa har det inte funkat perfekt. Men jag har inte behövt låtsas må bra när jag inte gjort det, utan fått stor förståelse och tid på mig att hitta tillbaka, säger hon.

Ellas handledare, Jonas Sahlin, konstaterar att hon varit en frisk fläkt under sin praktikperiod, och betonar hur givande det är för Kodamera att regelbundet få in nya förmågor i verksamheten.
– Det är väldigt berikande av många anledningar, men kanske framförallt för att vi genom att visa alla delar av vår verksamhet också får en möjlighet att ifrågasätta om vi gör saker på det mest optimala sättet. Överhuvudtaget känns det som en “win-win” för alla inblandade att ta emot praktikanter, säger han.

Vad som händer närmast för Ella Shams är inte hugget i sten. Hon kommer att söka jobb under sommaren, och har även anmält sig till några nya utbildningar i höst.
– Att plugga är alltid min “fallback-plan”, säger hon och skrattar.

Är du vår framtida praktikant?

Släng iväg en ansökan eller ett mejl så är det inte omöjligt att våra vägar korsas framöver!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?