Artikel

Kodamera cykelsatsar: "Bra för både hälsan och miljön"

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin4 januari 2018

Under vintern 2017 är det allt fler medarbetare som rullar in till arbetsplatsen med hjälp av en cykel. Utvecklingen är ett resultat av vår cykelsatsning.– I grunden handlar det om att vi ska må bättre, säger initiativtagaren och cykelentusiasten André Aznar.

image

Graderna ligger och balanserar runt nollan på termometern och vägarna blir allt halare. Trots det cyklar personalen på Kodamera som aldrig förr. Förklaringen? Personalleasing av cyklar.

– Jag fick idén när jag pratade med ägaren på Childstore. Vi började prata om det internt och till slut var vi tillräckligt många som tyckte att det här var en bra idé, säger André.

Tuff men nyttig omställning för bilisterna

Initiativet ska uppmuntra personalen att färdas både hälsosamt och miljövänligt. Hittills har gruppen som hoppat på erbjudandet varit överväldigande positiva, även om det bitvis varit kämpigt – speciellt för de som tidigare tog bilen.

– Göteborg är väl vanligtvis inte världens mest cykelvänliga stad. Lägger man då till alla ombyggnationer som pågår så förstår man att det kan vara jobbigt att rulla fram genom staden. Men det är fortfarande det bästa färdmedlet om man bor sportsligt nära kontoret, säger André.

Själv har André Aznar 16 kilometer mellan hemmet och kontoret på Första Långgatan. Än har han  inte helt gett upp cykeln för vintern, men punkten då vädret är för tufft börjar närma sig.

– Mörkret och kylan är en tuff motståndare. Ofta går det bra, men när det dessutom regnar Göteborgsregn på tvären, då får cykeln stanna hemma.

Upptäckte cykelglädjen

Henrik Larsson är en av personerna som hoppat på cykelerbjudandet.

– För mig finns det flera positiva saker med personalcykeln. Månadskostnaden är betydligt lägre än att åka kollektivt och jag är inte beroende av kollektivtrafikens tider utan känner mig friare. Jag får dessutom gratis motion dagligen, säger Henrik.

– Sedan jag började använda personalcykeln har jag insett att cykling är betydligt roligare än jag trodde, gissningsvis tack vare att jag nu köpte en cykel av betydligt högre kvalitet än jag hade gjort om jag hade behövt slanta upp hela summan på ett bräde.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?