Artikel

Kodamera samlade styrkorna på Vrångö

Adam Evertsson
Adam Evertsson6 september 2022

Strax före semestern åkte hela Kodamera-gänget till den göteborgska skärgården för sin årliga kickoff. – En bra mix av viktiga samtalsämnen och tid för att umgås, sammanfattar utvecklaren Martin Westerlund tvådagarsvistelsen.

Kollegorna på Kodamera, samlade för gruppfoto på Vrångö

Vrångö är den sydligaste av de året-runt-bebodda öarna längs kustbandet och känd för sina vackra omgivningar. Stora delar av ön består av skyddade naturreservat, omgivna av blått hav och silkeslena klippor.

Med andra ord: den perfekta platsen för såväl rekreation som diskussion. 
– För mig som bara jobbat på Kodamera i ett år var det kul att träffa alla live och lära känna dem även utanför vårt chattverktyg Slack, säger Martin Westerlund, som liksom de flesta av sina kollegor alternerar mellan att arbeta hemifrån och på kontoret i Göteborg.

I samband med kickoffen diskuterade han och de andra bland annat vilka drivkrafter de har i sin arbetsvardag.
– Varje person fick fylla i en drivkraftsmatris där man angav vad man vill och inte vill göra framöver, och vad man är intresserad av att lära sig. Det var kul och inspirerande att få en bild av vad vi alla vill och vart vi är på väg, fortsätter Martin.

Viktiga insikter

De senaste fem åren har Kodamera varit uppdelat i två team, och på kickoffen vände och vred man på om det är den mest optimala formationen även inom den närmaste framtiden. Svaret på den frågan blev i slutändan “ja”, men inte utan att vissa modifikationer kan komma att ske.
– Det framkom bland annat att vi har lite olika kulturer och arbetssätt i teamen, och vi insåg att vi kanske inte har så mycket kontakt sinsemellan som vi borde. Det bäddade för intressanta diskussioner där vi insåg att vi har mer att lära av varandra, säger Hans Wadsten, som varit utvecklare på Kodamera i fem år.

Genom diskussionerna gavs man också möjligheten att staka ut den gemensamma färdriktningen framåt. Ambitionen är att fortsätta arbeta med ambitiösa webbplatser, men också att få ännu fler uppdrag inom e-handel och unika webbapplikationer, liknande de projekt som bland annat genomförts för Boråstapeter och Ebeco.
– Vi har utforskat de här områdena tidigare, men det som var skönt med konferensen var att vi kunde ta fasta på att vi ska lägga i en extra växel och ha tydligare koll på vilka som driver dessa spår. Det känns väldigt spännande, säger projektledaren och UX-designern Daniel Vaziri.

Men kickoffen handlade, som sagt, även om de sociala bitarna. Enligt Hans Wadsten – som till vardags arbetar från sitt hem i Ulricehamn, och därför relativt sällan träffar kollegorna – finns det enormt värde i att arrangera träffar av den här sorten, vilket också sker med jämna mellanrum på Kodamera.
– Ja, det var två väldigt trevliga dagar. Vi fick tid till att umgås och äta gott, men det var också givande för arbetet, konstaterar han.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos Kodamera?

Hör av dig till Martin så kan han svara på alla dina frågor om Kodamera som arbetsplats.

Martin Westerlund

Martin Westerlund

Utvecklare

martin@kodamera.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?