Artikel

Krokig väg tog Ella till Kodamera

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin15 april 2020

27-åriga Ella Shams växte upp i den myllrande miljonstaden Kairo, men bor idag på Hisingen i Göteborg. Under våren genomför hon sin praktik på Kodameras rymliga kontor vid Järntorget i Göteborg.

Profilbild av vår kollega och praktikant Ella Shams

Kodamera tar varje termin emot nya praktikanter, med ambitionen att de direkt ska få chansen att göra verklig nytta för de befintliga kunderna. Majoriteten av de studerande som kommer in är utbildade inom webbutveckling, men knappast alla. Det är Ella Shams ett levande bevis på.

Hon växte upp i Egypten och kom till Sverige som 16-åring, tack vare att hennes pappa ett år tidigare fått jobb på ABB i Västerås. Ella kastade sig omedelbart in i studierna och hann plugga såväl datateknik på KTH i Stockholm som teknisk matematik på Chalmers innan hon hittade rätt.
– Jag kom in på Sälj- & Marknadshögskolan och läser idag “Account Manager IT Sales”, där både försäljning och marknadsföring ingår. Anledningen till jag hamnade just där var att jag inte ville lämna IT-branschen helt och hållet, utan dra nytta av min tekniska kompetens men jobba utifrån ett annat perspektiv, berättar hon på oklanderlig svenska.

Namn: Ella Shams
Ålder: 27
Bor: Göteborg
Familj: Sambo och två hundar
Utbildning: Account Manager IT Sales, Sälj- & Marknadshögskolan
Favorittjänst: “Reddit. Jag finns inte så mycket på sociala medier, utan det enda jag har kvar är Reddit. Där kan man läsa andras kommentarer, se roliga videor, memes, gulliga djur och nyheter – Reddit har allt!”

Praktiken på Kodamera sträcker sig mellan februari och maj, men sammanföll oturligt nog med Covid-19-virusets framfart. Därmed har det blivit mindre kontorstid än tänkt för Ella, men hon har ändå försökt att lära sig verksamheten och ta initiativ som kan ge utväxling på både kortare och längre sikt.
– På Kodamera är många involverade i försäljning- & marknadsföring så att det blir ett delat arbete. Det är inte alltid så vanligt hos business-to-business-företag, men det är också något jag gillar. Det innebär ju på ett sätt att alla har koll på läget, säger Ella.

Själv brinner hon för att ta projekt från start till mål och nå hög kundnöjdhet. Möjligheten att få göra just det tog henne – initialt via en googling och sedermera en intervju – till Kodamera, där intrycken hittills varit väldigt positiva.
– I min utbildning har vi pratat väldigt mycket om vilken kultur man vill jobba i. Inom försäljning handlar mycket om siffror och prestanda, men på Kodamera berättade de att de bryr sig om sina anställda och att jobbet är flexibelt. När jag kom dit så var det precis så: alla ville hjälpa till. Samtidigt prioriterar de att sätta sina kunder i fokus, och det gör de verkligen.

Ellas handledare på Kodamera, kundansvarige Jonas Sahlin, konstaterar att hennes entusiasm har smittat av sig, och att hon redan hunnit tillföra nya, givande perspektiv under sin praktikperiod:
– Ella är en väldigt nyfiken och idérik person med intressanta infallsvinklar. Hon har en stor drivkraft inom sälj och marknadsföring, och tack vare sin tekniska bakgrund så har hon kommit med många bra förslag på hur Kodamera kan stärka sin profil ytterligare, säger Jonas. 

Vill du praktisera på Kodamera?

Släng iväg ett mejl så kanske det blir just du som får möjligheten att bli en del av vårt starka team!

Jonas Sahlin

Jonas Sahlin

Kundansvarig/Partner

jonas@kodamera.se0734-25 25 02

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?