Artikel

movetogothenburg.com ska underlätta för etablering i Västsverige

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin2 maj 2016

Kodamera ligger bakom tekniken för den nya välkomstsajt vars syfte är att underlätta för personer att hitta information om Göteborg och Västsverige inför etablering eller inflyttning.

Hur kan Göteborgsregionen bli en attraktivare region för internationell arbetskraft, forskare och studenter?

Just nu drivs ett projekt med målet att stärka Göteborgsregionens position i kampen om internationell kompetens. Projektet drivs av Västsvenska Handelskammaren, Business Region Göteborg, Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co’s Näringslivsgrupp, med stöd av näringslivet och akademin i regionen.

Kodamera har, i sin roll som digital partner designat projektets webbplats som skall verka som en guide för att personer i målgruppen skall introduceras och förhoppningsvis få upp ögonen för Västsverige. Webbplatsen är byggd med Drupal 8 och nyttjar en responsiv design.

- Informationsportalen underlättar processen att flytta hit och blir en resurs som samlar all information på ett ställe, säger Ben Kendall, redaktör och projektledare för informationsportalen.

Webbplatsen är ytterligare ett steg i ett löpande arbete där slutresultatet ska bli en publiceringsplattform där Business Region Göteborgs webbredaktörer snabbt ska kunna skapa projektwebbplatser med specifikt innehåll och design.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?