Artikel

Sahlgrenska Science Park växlar upp

Adam Evertsson
Adam Evertsson17 oktober 2016

Verksamheten i Göteborg har redan rönt ett internationellt intresse. Nu vill Sahlgrenska Science Park växa ytterligare som ett redskap och hem för digitala innovationer inom life science-industrin.

Två personer som tittar på en dataskärm

Sahlgrenska Science Park arbetar för att stärka life science-området i Göteborg och Västsverige. Arbetet består i att hjälpa entreprenörer och innovatörer att utveckla lovande idéer till framgångsrika, internationella tillväxtbolag. Uppdraget består kort sagt i att förbättra hälsan med hjälp av digitala innovationer.

Målsättningen är att nåla fast verksamheten som det naturliga navet inom life science i västra Sverige. På vägen dit är man i behov av en digital lösning som möjliggör och stimulerar möten, idéer och samverkan. Och det är här Kodamera kommer in i bilden.

Ska intressera och locka fler besökare

Tillsammans med Sahlgrenska Science Park kommer Kodamera under hösten och vintern att inleda arbetet med att skapa ett nytt digitalt nav. Produkten ska vara intressant, relevant och locka fler entreprenörer och innovatörer till Sahlgrenska Science Park.

– Vi är än så länge i ett tidigt skede, men det känns redan otroligt inspirerande och givande att få jobba med Sahlgrenska Science Park, säger Kodameras projektledare Mikael Svensson och fortsätter:

– Dels för att det handlar om att stötta tillväxten och innovationer i Västsverige, dels för att det i förlängningen handlar om någonting så viktigt som förbättrad hälsa.

Sahlgrenska Science Park ansluter därmed till Kodameras redan rika bukett av innovationsstimulerande kunder. Bland övriga finns bland annat Lindholmen Science Park, Johanneberg Science Park, AstraZeneca BioVentureHub och Business Region Göteborg.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?