Artikel

Vingaland: ”Vi finns inte idag”

Jonas Sahlin
Jonas Sahlin11 januari 2011

– Jag kollade runt på nätet och Kodamera kändes seriösa och lämpliga för våra behov, säger Anders Haraldsson på Vingaland som är en av Kodameras senaste kunder.

Anders Haraldsson är filmregissör och en av åtta medarbetare på Vingaland – en av Kodameras senaste kunder. Vingaland producerar beställningsfilm åt bland andra IKEA, Volvo och Stena och har funnits i branschen länge. Under de två år som bolaget funnits har man haft svårt att hitta tid för sin egen hemsid

Hur går det?
– Kodamera har tagit fram ett skal och nu är det upp till oss att förse dem med innehåll. Först sa vi att vi skulle vara klara i oktober och därefter till årsskiftet. Men det kommer vi inte heller att kunna hålla.

Varför behöver ni en hemsida?
– Vi är världens hemligaste filmbolag. Om vi inte visar upp oss någonstans finns vi inte. Med hemsidan vill vi stärka vårt varumärke, nå nya kunder och ge folk som hör talas om oss möjlighet att hitta information.

Varför valde ni att anlita Kodamera?
– Jag kollade runt på nätet och Kodamera kändes seriösa och lämpliga för våra behov. Jag har gjort bilder i Photoshop för att visa hur vi vill att sidorna ska se ut. Vi behöver ingen hjälp med design och strategi, men däremot med det tekniska.

När man googlar Vingaland får man en massa träffar på båtar. Var kommer namnet ifrån?
– Pappan till en av delägarna var styrman på det svenska lastfartyget Vingaland under kriget. Det gick i konvoj från Canada till England då det bombades av Tyskarna utanför Englands kust. Pappan överlevde men togs som krigsfånge. Det är en lång historia som lyckligtvis slutade väl. Ordet Vingaland betyder landet bakom Vinga, det vill säga Göteborg och Västsverige.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av vår vardag som kretsar kring skräddarsydda webblösningar och vårt medarbetardrivna arbetssätt.

Vill du veta mer om hur vi behandlar personuppgifter?